Perhe kuoli mysteerisesti patikointiretkellä Yhdysvalloissa – edes ruumiinavaukset eivät paljastaneet lisätietoa kuolemista

Perheen vanhempien ja 1-vuotiaan lapsen ruumiit löydettiin Sierran kansallismetsästä lähellä Yosemiten kansallispuistoa viikko katoamisen jälkeen. Kuolinsyyksi arvellaan myrkkylevää, vaarallista kaasua tai nestehukkaa.

Kalifornialaisperheeseen kuuluneet Jonathan Gerrish, Ellen Chung ja heidän 1-vuotias lapsensa sekä koira löydettiin elottomana Sierran kansallismetsästä lähellä Yosemiten kansallispuistoa tiistaina. Henkilöiden ruumiissa ei ollut merkkiä väkivallasta.

Asiasta kertoo verkkomedia Vice ja San francisco Chronicle.

Perhe oli muuttanut alueelle koronapandemian aikana kasvattaakseen 1-vuotiasta lastaan ja nauttiakseen ulkoilualueista, perheen ystävä Steve Jeffe kertoo.  

Molemmat vanhemmista olivat innokkaita retkeilijöitä. Perhe oli lähtenyt päivän kestävälle vaellukselle viime viikolla. Perheen ystävät huolestuivat ja soittivat poliisille, kun perheen vanhemmat eivät olleet saapuneet maanantaina töihin. Lastenhoitaja oli saapunut myös maanantaina perheen talolle, mutta kukaan ei ollut kotona.

Etsinnät aloitettiin samana päivänä. Tiistaina perhe löydettiin kuolleena.

Kuolinsyy hämärän peitossa

Tutkinnan aluksi virkamiehet arvelivat, että ruumiiden lähistöllä sijaitsevasta vanhasta kaivoksesta olisi päässyt myrkyllisiä kaasuja ulos, mikä olisi voinut aiheuttaa perheen kuoleman. Epäily osoittautui perusteettomaksi.

Nyt valtion vesivarojen valvontalautakunta tutkii aluetta myrkyllisten levien kukinnan takia. Ruumiit löytyivät alueelta, jonka valvontalautakunta määrittelee ”varoituspaikaksi”.

Sierran kansallismetsä antoi jo aiemmin heinäkuussa saman varoituksen. Se neuvoi retkeilijöitä välttämään uimista joissakin alueen vesistöissä.

Levien osuudesta kuolemiin ei ole kuitenkaan vielä varmuutta.

San Francisco Chroniclen mukaan perhe löytyi patikkapolulta. Gerrish löydettiin istuma-asennossa ja hänen vierellään olivat vauva ja perheen koira. Chungin ruumis löytyi polulta vähän matkan päästä.

Viranomaiset arvioivat, että perhe oli kuolleessaan palaamassa autolleen. Alueen kännykkäverkko on hyvin heikkolaatuinen, joten Gerrishin matkapuhelinta tutkitaan lähettämättä jääneiden viestien tai muiden tietojen varalta.

Perheellä oli löydettäessä edelleen juomavettä mukana, joten teoria nestehukkaan kuolemisesta näyttäytyy epätodennäköiseltä. Vedet on toimitettu tutkittavaksi.

Perjantaina tapauksesta paljastui lisää tietoa, kun perheen ja koiran ruumiinavauksen tulokset valmistuivat. Niistä ei löydetty syitä kuolemille. Tutkijat odottavat kuitenkin edelleen, että tulokset voidaan yhdistää toksikologisten tutkimusten tuloksiin.

Rikos ei ole vielä poissuljettu, mutta tutkijat eivät epäile sitä ensisijaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat