Mainos

Peres: Ei vielä tapaamista Arafatin kanssa

Israelin uuden ulkoministerin mielestä aika ei ole vielä kypsä tapaamiselle Jasser Arafatin Kanssa.

Israelin uusi ulkoministeri Shimon Peres ilmoitti tänään, että Israel ei ole vielä valmis tapaamaan palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia. Näin siitä huolimatta, että veteraanipoliitikko Peresin Israelin yleisradiolle antamansa haastattelun mukaan palestiinalaisten "terrorismi" on hieman laantunut.

Arafat toivoi eilen palestiinalaisten parlamentille pitämässään puheessa rauhanneuvottelujen Israelin kanssa alkavan mahdollisimman pian. Peres muistutti, että Israelin uusi laajapohjaisen hallitus suostuu aloittamaan rauhanneuvottelut vasta, kun palestiinalaisjohto on selkeästi onnistunut lopettamaan palestiinalaisten kansannousun.

Sharon ei aio miehittää

Israelin uusi pääministeri Ariel Sharon vakuutti, että Israel ei tule hänen johdollaan ottamaan uudelleen

Jasser Arafat

haltuun palestiinalaisille luovutettuja alueita. Sharon kertoi asiasta Newsweek ja Washington Post -lehdille antamassaan yhteishaastattelussa. Sharon varoitti tosin, että Israel antaisi israelilaisia vastaan hyökänneiden piileskellä alueilla.

Osa israelilaisista poliitikoista on vaatinut alueiden uudelleen miehittämistä palestiinalaisten hillitsemiseksi. Sharon kertoi pyrkivänsä lisäämään juutalaisten muuttamista Israeliin.
-Haluan tuoda Israeliin miljoona uutta asukasta seuraavan 10-12 vuoden aikana. Toivon, että vuoteen 2020 mennessä enemmistö maailman juutalaisista asuu Israelissa, Sharon kertoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.