Mainos

Pentti Matikainen saa syytteen Karalahti-puheistaan

Helsingin IFK:n entinen toimitusjohtaja Pentti Matikainen joutuu oikeuteen puheistaan Jere Karalahden huumejupakassa. Espoon kihlakunnansyyttäjä Erkki Huhtala vahvistaa, että Matikaista syytetään perättömästä lausunnosta tuomioistuimessa ja esitutkinnassa.

Pentti Matikaista kuultiin Karalahden huumejupakkaan todistajana.

Syyttäjä kertoo esittäneensä käräjäoikeudelle, että oikeudenkäynti tapahtuisi loka-marraskuussa tai ainakin joka tapauksessa ennen kuin Karalahden jutun käsittely alkaa hovioikeudessa 12. tammikuuta.

Matikaista koskevat valehteluepäilyt tulivat julkisuuteen jo viime keväänä. Yle Uutiset kertoi, että Matikainen oli puhunut ristiriitaisesti esitutkinnassa ja oikeudessa. Esitutkinnassa hän oli kertonut, että Oulun Kärpät kuittasi Karalahden 23 000 euron velat. Oikeudenkäynnissä Matikainen muutti kertomustaan ja sanoi, että Karalahti jäi tuon summan velkaa rankan juhlinnan vuoksi.

Perättömästä lausumasta tuomioistuimessa ei selviä sakoilla, vaan rangaistus on vähintään ehdollista vankeutta. Enimmillään vankeusrangaistus voi olla kolme vuotta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.