Pelottava Euro 7 -päästönormi on liikaa Audille – lopettaa uusien polttomoottoreiden kehittämisen

Audi ulkoilutti uutta e-tron GT:tä Hampurissa 0:55
Audi ulkoilutti sen tuliteriä e-tron GT -sähkösportteja Hampurissa.

Audin mukaan uusien Euro 7 -normien mukaisten polttomoottoreiden kehittäminen ei ole vaivan arvoista.

Audin toimitusjohtaja Markus Duesmann sanoo, että yhtiö lopettaa uusien polttomoottoreiden kehittämisen.

– EU:n suunnitelmat entistä tiukemmasta Euro 7 -päästönormista ovat valtava tekninen haaste, ja samalla siitä on vain vähän hyötyä ympäristölle, Duesmann sanoo Automobilwochessa.

– Emme enää kehitä uutta polttomoottoria, mutta mukautamme nykyiset polttomoottorimme uusiin päästöohjeisiin.

Lopullinen kuolinisku?

Euro 7 -päästönormi on tulossa voimaan vuonna 2025, mutta sen raja-arvoista ei ole vielä tietoa. Autovalmistajat kuitenkin pelkäävät muun muassa Automotive Newsin mukaan, että Euro 7 -merkitsee lopullista kuoliniskua polttomoottoreille.

Audi ei kuitenkaan vielä julistanut aikovansa täyssähköiseksi brändiksi, kuten viime aikoina ovat tehneet esimerkiksi Euroopan Ford, Jaguar ja Volvo. Tänään odotetaan tietoa siitä, liittyykö joukon jatkoksi myös Mini.

Viiden vuoden sisällä Audin mallistossa olisi kuitenkin jo 20 sähköautoa. Tänä keväänä on tulossa Q4 e-tron, joka on kompakti katumaasturi. Se seuraa Audin suuria sähkökatumaastureita, Audi e-tronia ja e-tron Sportbackia ja urheilullista e-tron GT-mallia.

Q4 e-tronin merkitystä Audin sähköistymisstrategiassa kuvaillaan suureksi, sillä se kuuluu nopeasti kasvavaan autosegmenttiin. Hintaa ei ole vielä julkistettu, mutta sen luvataan olevan houkutteleva.

Lue myös:

    Uusimmat