Mainos

Peliriippuvuus pitäisi selvittää mielenterveystyössä

Suomessa on jopa 65 000 peliongelmaista eli yhtä paljon kuin huumeiden käyttäjiä.

Päihdepäivien asiantuntijoiden mukaan peliriippuvuus ei ole helpompi tai vähäisempi ongelma kuin alkoholi- tai huumeriippuvuus. Suomessa arvioidaan olevan peliongelmaisia jopa 65 000 eli yhtä paljon kuin huumeiden käyttäjiä. Peliriippuvuutta käsiteltiin päihdepäivillä Jyväskylässä tänään.

Peliongelmaisia auttavan puhelinpalvelun Peluurin projektipäällikkö Tapio Jaakkola korostaa, että mielenterveystyössä pitäisi selvittää myös mahdollinen peliongelma. Suurkuluttajat lääkitsevät peleillä monesti masennustaan tai muita mielenterveyden ongelmia. He käyttävät pelejä päihteiden tapaan.

- Peliongelmaisen henki ei haise eikä askel horju. Siksi riippuvuus paljastuu yleensä vasta kyselemällä, muistuttaa Jaakkola.

Suomalaisista rahapelien pelaajista kolme neljäsosaa on miehiä. Uhkapelejä harrastavat eniten nuoret miehet. Peliautomaattien pelaajista yli 90 prosenttia on naisia, monesti melko iäkkäitä.

Psykologian tohtori Tarja Salokosken mukaan lapsilla ja nuorilla pakeneva suhde peleihin saattaa olla merkki reaalimaailman ongelmista, kuten koulukiusaamisesta tai ongelmista kotona tai kavereiden kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.