Mainos

Pelastustyöt keskeytettiin yöksi

Viron viranomaiset analysoivat myöhään illalla mereen pudonneesta Copterlinen matkustajahelikopterista saatuja robottikameran kuvia.

Viron sisäministeriön tiedottajan Jaana Adusonin mukaan pelastusoperaatio merellä on keskeytetty yön ajaksi ja sitä jatketaan aamulla. Hän ei osannut sanoa, mihin aikaan operaatiota jatketaan, sillä se riippuu säästä. Operaatiota johtavat Viron viranomaiset.

Viron sisäministeriö kertoi illalla, että robottikameran saamaan kuvan mukaan meren pohjassa makaava helikopteri on vahingoittunut mutta yhtenä kappaleena. Kopteri on vajaan 50 metrin syvyydessä.

Neljäntoista ihmisen uskotaan kuolleen helikopterin syöksyttyä mereen Tallinnan edustalla eilen. Kopterissa oli onnettomuushetkellä kaksitoista matkustajaa ja kaksi miehistön jäsentä. Copterlinen matkustajahelikopteri putosi mereen Naissaaren edustalla kolme minuuttia sen jälkeen, kun se lähti kello 12.40 kohti Helsinkiä.

Tutkijalautakunta aloittaa työnsä pian

Helikopteriturman tutkintalautakunta asetetaan todennäköisesti jo tänään.

Myös Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviraston ja onnettomuuskoneen valmistaneen amerikkalaisen Sikorsky Aircraft Corporationin edustajia on matkustanut Viroon auttamaan onnettomuustutkimuksissa

Kopterionnettomuuden syy on yhä epäselvä. Apulaisjohtaja Reijo Lamberg Lentoturvallisuushallinnosta uskoo, että jotakin tapahtui niin nopeasti, etteivät kopterin kokeneet lentäjät ehtineet hidastaa vauhtia hätälaskua varten tai laukaista hätäkellukkeita.

Huono sää lykännyt nostoa

Tallinnan edustalla meren pohjassa makaavan helikopterin nostoa on lykännyt huono sää. Kopterin nostoa ei päästy aloittamaan vielä eilisillan aikana, mutta turman uhrien etsintöjä jatkettiin.

Robotin saamaan kuvan mukaan meren pohjassa makaava helikopteri on vahingoittunut mutta yhtenä kappaleena. Kopteri on vajaan 50 metrin syvyydessä. Turmakoneessa olevista ihmisistä ei saatu lisätietoa robotin avulla.

Kopterionnettomuuden syy on yhä epäselvä. Copterlinen toimitusjohtaja Kari Ljungberg vakuuttaa, etteivät syynä voi olla sää eivätkä tekniset ongelmat. Ljungbergin mukaan myös koneen lentäjä ja perämies olivat kokeneita.

Keskusrikospoliisi on tavoittanut kaikkien suomalaisuhrien omaiset. Omaisten toivomuksesta nimiä ei kuitenkaan anneta julkisuuteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.