Mainos

Pelastusoperaation traaginen loppu: Teinipoikaa etsittiin hylätystä kaivoksesta, vesipyörre vei koko pelastusryhmän mukanaan

Kuusi pelastustyöntekijää on hukkunut yrittäessään pelastaa teinipoikaa käyttämättömäksi jääneestä kaivoksesta Malesiassa.

Pelastussukeltajat olivat kaivoksessa etsimässä 17-vuotiasta poikaa, jonka epäiltiin pudonneen veteen ollessan kalastamassa ystäviensä kanssa, kertoo BBC.

Viranomaisten mukaan pelastuoperaatiota yrittäneet sukeltajat olivat joutuneet yllättävien ja voimakkaiden virtojen pyörteeseen, ja osa heidän varusteistaan oli irronnut.

Varusteet olivat kunnossa

Viranomaisten mukaan kadonnut poika oli ollut kalastamassa kaivoksessa ystäviensä kanssa, kun hän oli yhtäkkiä pudonnut veteen. 

Paikallisen poliisin mukaan hänen etsintäänsä osallistuneet sukeltajat olivat noudattaneet kaikkia turvallisuusohjeita, heillä oli ollut tarvittavat varusteet ja heidät oli kiinnitetty yhteen köyteen.

Operaatio silti epäonnistui traagisella tavalla.

Voimakas pyörre nappasi

Poliisi kertoo, että voimakkaat virrat pyörittivät koko ryhmää, eikä sukeltajia saatu pelastettua vedestä kuin vasta 30 minuutin kuluttua. Nostettaessa sukeltajat olivat jo tiedottomia, eikä heidän pelastamisensa enää onnistunut. 

Alustavan tutkimuksen mukaan lähistöllä ollut tulvapato ei ilmeisesti ollut kestänyt edellisen päivän rankkasateita, minkä johdosta kaivokseen muodostui voimakkaita virtoja.

Kadonneen pojan etsintöjä jatkettiin torstaina tapahtuneesta huolimatta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja