Pekka Rinteelle mahtava kunnianosoitus – suomalaisvahdin pelinumero jäädytetään seurahistorian ensimmäisenä

Jääkiekon NHL:n Nashville Predators tiedotti keskiviikkona, että se aikoo jäädyttää Pekka Rinteen pelinumeron 35.

Pekka Rinteestä tulee Nashvillen historian ensimmäinen pelaaja, jonka pelinumero jäädytetään. Paita nousee Nashvillen hallin kattoon ensi vuoden helmikuun 24. päivä. Rinne ilmoitti tämän vuoden heinäkuussa päättävänsä pelaajauransa.

Rinne pelasi Nashvillen paidassa yhteensä 683 ottelua. Hän on ykkösenä lähes jokaisessa seurahistorian maalivahtien tilastossa. Rinne saavutti muun muassa 369 voittoa, päästettyjen maalien keskiarvon 2,43 ja nollapelejä 60 kappaletta.

– Pekka Rinne määrittää, mitä merkitsee olla osa Nashville Predatorsia. Samalla kun hän on kaikkien aikojen pelaajamme, hän oli vieläkin parempi naapurina ja ystävänä, Nashville Predatorsin puheenjohtaja Sean Henry totesi seuran tiedotteessa.

39-vuotias suomalainen pelasi ensimmäisen ottelunsa Nashvillessa vuonna 2005. Hän voitti vuonna 2018 NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn ja oli kolmena muuna kertana finalistien joukossa. 

– Se on ylivoimaisten parhain tunnustus, jonka yksittäinen pelaaja voi saada. Olen todella kiitollinen Predatorsin organisaatiolle ja Nashvillen kaupungille. En malta odottaa, että pääsen juhlimaan sitä hetkeä perheen, ystävien, joukkuetovereiden, valmentajien, työntekijöiden sekä yleisön kanssa Bridgestone Arenalla, Rinne sanoi.

Alla Nashville Predatorsin julkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat