Patrik Laineen tilanteesta uusi tieto – siepataanko suomalaistähti tänne?

Suomalaishyökkääjä Patrik Lainetta viedään siirtospekulaatioissa jälleen uuteen NHL-seuraan. 

Laine on ollut kiihtyvien siirtospekulaatioiden kohteena. Hyökkääjä on ilmaissut halunsa vaihtaa joukkuetta. Columbuksen GM Don Waddell sanoi kesäkuussa, että Laine on vapaa keskustelemaan siirrosta muiden seurojen kanssa, kun tämä on läpäissyt NHL:n hoito-ohjelman.

Laineen sesonki Columbuksessa oli vaikea ja rikkonainen. Hyökkääjä pelasi vain 18 ottelua. Loukkaantumisten jälkeen suomalainen vetäytyi Blue Jacketsin riveistä ja hakeutui NHL:n ja pelaajayhdistyksen hoito-ohjelmaan. 

Maaliahne hyökkääjä on yhdistetty viime kuukausina ainakin Montreal Canadiensiin, Seattle Krakeniin ja Utah Hockey Clubiin.

The Athleticin mukaan nyt Minnesota Wild on tutkinut Lainetta vaihtoehtona laitahyökkääjätarpeeseensa.

Entinen Calgary Flamesin GM, TSN:llä asiantuntijana toimiva Craig Button pitää vaihtoehtoa riskin arvoisena.

– Mitä hän edelleen tekee hyvin? Maaleja. Hän päätyi Columbukseen, jossa ei ole sentteriä. Laine tarvitsee jonkun, joka tarjoilee hänelle kiekkoa. 

Marco Rossilla on kaikki pelintekotaidot, Button viittaa The Athleticissa Wildin keskushyökkääjään. 

Button olisi omien sanojensa mukaan "hyvin kiinnostunut" Laineesta. 

– Patrik on maalintekijöiden eliittiä. Kuinka monta eliittimaalintekijää NHL:ssä on? Ei kovin montaa. Hän on yksi aivan parhaista. 

Athleticin mukaan Wild on tutkinut Laineen vaihtoehtona huolellisesti. Mikäli Minnesota ei nappaa lähipäivinä pelaajaa vapailta markkinoilta, nousee julkaisun mukaan tämä vaihtoehto entistä potentiaalisemmaksi. Laine-kaupalla Minnesota voisi säästää palkkakatossa. 

Tappara-kasvatilla on Columbus-sopimusta jäljellä vielä kaksi kautta. Kausipalkka on 8,7 miljoonaa dollaria. 

Lue myös:

    Uusimmat