Patrik Laineesta suoraa puhetta Columbuksen GM:ltä

Columbus Blue Jacketsin uusi GM Don Waddell puhui torstaina varsin suoraan Patrik Laineen tilanteesta.

Viime viikolla uutisoitiin suomalaiskiekkoilija Laineen haluavan siirtoa pois Blue Jacketsista. Laine ei pelannut kevätkaudella lainkaan, vaan hän on ollut tammikuusta lähtien NHL:n pelaajayhdistyksen hoito-ohjelmassa.

Blue Jacketsin toukokuussa palkkaama uusi GM Don Waddell sanoi torstain tiedotustilaisuudessa, että Laineen odotetaan läpäisevän hoito-ohjelman "minä hyvänsä päivänä, lähiaikoina". Waddell ruoti, että kiinnostuneet seurat voisivat tuolloin käydä keskusteluja Laineen kanssa sikäli kuin ne mielivät siirtoa.

– Haluamme tehdä kiekkokaupan, jos voimme. Tutkimme varmasti kaikki mahdollisuudet koskien kaikkia seuroja, jotka ovat potentiaalisesti hänestä kiinnostuneita, Waddell kertoi ja valotti, että yhteistyötä tehdään parhaillaan Laineen agentin Andy Scottin kanssa. 

Waddellin puheiden perusteella siirto on ensisijainen vaihtoehto, mutta hän nosti pöydälle myös mahdollisuuden, että "ehkä mikään ei käy meidän kannaltamme järkeen".

– Et voi sulkea pois sitä, että vaihtoehdot olisivat rajatut tai järkeen käyviä vaihtoehtoja ei olisi. Siinä tapauksessa asian kanssa täytyisi tulla toimeen.

Kaksi vuotta sopimusta jäljellä

Laineen nykyistä sopimusta on vielä kaksi vuotta jäljellä 8,7 miljoonan dollarin kausipalkalla, mikä voi aiheuttaa kauppahaasteita ottaen huomioon, että hyökkääjän viime kaudet eivät ole olleet vahvoja.  

Yhtenä skenaariona on, että Blue Jackets saattaisi joutua pidättämään osan Laineen palkasta, jotta suomalainen saataisiin kaupattua, Waddell totesi, että on liian aikaista puhua rahasta. Blue Jacketsin toiveena on luonnollisesti kuitenkin, ettei pidättämistä tarvitsisi tehdä.

Mahdollisina tulevina seuroina Laineelle on väläytelty viime aikoina Utahia ja Seattle Krakenia.

Laine on edustanut Blue Jacketsia tammikuusta 2021 lähtien. Hän pelasi sitä ennen NHL:ää vuodesta 2016 eteenpäin Winnipeg Jetsissä ja teki alkuaikoinaan kovaa jälkeä maalitykkinä.

Lue myös:

    Uusimmat