Patrik Laine pyrkii muuttamaan pelityyliään kokonaisvaltaisemmaksi – "Se on aina vaikeaa"

Winnipeg Jetsin tähtihyökkääjä Patrik Laineen kausi ei ole sujunut yhtä ruusuisesti kuin uran kaksi ensimmäistä NHL-sesonkia. Suomalaistykki on viime aikoina pyrkinyt kehittämään peliään paljon monipuolisemmaksi.

Laineen NHL-ura alkoi hurjalla tykityksellä. Suomalaishyökkääjä latoi kahdella ensimmäisellä kaudellaan yhteensä 80 (36+44) täysosumaa. Tällä kaudella maalitehtailu on hieman hidastunut, sillä maaleja on kertynyt 30. Laineen kausi on maalinteon suhteen ollut yhtä vuoristorataa. Hiljaista alkua seurasi hurja maalitehtailu, jonka jälkeen maalihanat kuivuivat täysin.

Vaikeat maalittomat jaksot ovat saaneet Laineen keskittymään maalien ohella yhä enemmän muihinkin pelin osa-alueisiin. Maalihanojen kuivumisella on myös muuttanut suomalaistähden ajatusmaailmaa.

– Se on aina vaikeaa, mutta sitten alat miettiä muita asioita enemmän, kuten mitä voin tehdä paremmin, ja miten saan enemmän maalipaikkoja, mutta silti pelaisin hyvää puolustuspeliä, Laine kommentoi Sportsnetin mukaan.

– Aina tulee aikoja, jolloin et tee maaleja, mutta se ei ole koko peliä. Pelissä on silti 17 minuuttia, jolloin on pelattava miltei kokonaan ilman kiekkoa.

Winnipeg on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleihin. Viime vuonna Winnipegin matka tyssäsi läntisen konferenssin finaalissa Vegas Golden Knightsin käsittelyssä. Nyt Laine on sisäistänyt, mitä menestyminen vaatii.

– Puolustuksella voitetaan mestaruuksia, tiedän sen. Voit voittaa monia pelejä hyökkäyksellä, mutta pitkässä juoksussa voitat enemmän hyvän puolustuksen avulla. 

Lue myös:

    Uusimmat