Patrik Laineen tilastot hämmästyttävät, suomalaistähti avasi uutta puoltaan – "Jotta he eivät ala vihata minua"

Patrik Laine on avannut tuntemuksiaan omasta ja edustamansa Winnipeg Jetsin NHL-kaudesta Sportsnetille. Esille nousi myös suomalaistähden komea syöttöpistesaldo. 

Winnipeg on kerännyt 31 ottelusta 40 pistettä, mikä riittää kolmossijaan keskisessä divisioonassa. Laine on puolestaan nakutellut 29 ottelua pinna per peli -tahdilla. 

– Asiat ovat melko hyvällä mallilla. Olemme voittaneet paljon pelejä, mikä on hyvä juttu, Laine aloittaa. 

– Minulla on paljon enemmän syöttöjä (20) kuin maaleja (9), mikä on tavallaan outoa. Pisteet ovat kuitenkin pisteitä ja joukkue voittaa, joten jääkiekko on mukavaa.

Maalintekotaidostaan tunnettu suomalaispyssy ei ole kuitenkaan yllättynyt teholukemistaan.

– Olen aina ollut hyvä syöttäjä. Viimeisen kolmen kauden aikana olen vain miettinyt laukausta aina kun saan kiekon. Nyt pelaan kahden eliittimaalintekijän (Mark Scheifele ja Kyle Connor) kanssa. Hekin liikkuvat vapaisiin tiloihin, ja yritän löytää heidät, jotta he eivät ala vihata minua, Laine veistelee.  

Jets-tähdeltä kysyttiin, että onko tämä alkukaudella nähty pelaaja "uusi Patrik Laine".

– En todellakaan halua sitä…ei, haluan vain pelata kauttaaltaan hyvin, ja jos jatkossakin tulee enemmän syöttöpisteitä kuin maaleja, niin se vain menee. En välitä, kunhan joukkue voittaa, Laine vakuuttaa ja jatkaa muutoksista pelityylissään. 

– Mielestäni olen paljon parempi puolustussuuntaan kuin viime kaudella. Olen orientoitunut enemmän puolustamiseen, sillä se tuo minulle enemmän peliaikaa. En ole ollut uhka joukkueelle puolustuspäässä, tamperelainen summaa. 

Tämän allekirjoittaa myös päävalmentaja Paul Maurice

– Suurin kohteliaisuus, jonka voin osoittaa Patrikille, on se, milloin laitan hänet jäälle ja ketä vastaan, Maurice toteaa viitaten suojattinsa entistä monipuolisempaan rooliin. 

Lue myös:

    Uusimmat