Sebastian Ahon NHL-sopimus katkolla, suomalaistähteä saattaa odottaa muhkea jatkopahvi – "On se käynyt mielessä"

Aho: Nämä on juuri niiitä pelejä mitä haluaa pelata 4:46
Videolla Sebastian Ahon mietteitä sopimustilanteestaan ja Carolinan pudotuspelitaistosta.

Upeaa kautta Carolina Hurricanesin riveissä pelaava Sebastian Ahon tulokassopimus NHL:ssä päättyy tähän kauteen. Tuleva sopimus on jo käynyt välillä taitavan suomalaisen mielessä.

Aho on noussut tällä kaudella toden teolla NHL:n eliittipelaajien joukkoon. Carolinaa paikoitellen tehoillaan kantanut suomalaisnuorukainen on takonut tällä kaudella jo 82 tehopistettä. 21-vuotias taiturin tulokassopimus päättyy kuluvan kauden päätteeksi.

Vaikka sopimus onkin ollut katkolla, on Aho saanut rauhassa keskittyä jääkiekkoon, mikä on myös näkynyt tehosarakkeissa. Aho myöntää, että tuleva jatkosopimus on käynyt kuitenkin jo hänen mielessään.

– Viime kesänä siitä oli jotain puhetta. Silloin se pyöri enemmin mielessä. Tehtiin yhteinen päätös, että pelataan pelit ensin ja tavallaan pystyi laittamaan sen sivuun. En voi sanoa, etteikö olisi koko kauden aikana kertaakaan käynyt mielessä. Se on varmasti käynyt mielessä, mutta ei mitenkään päivittäinen juttu. Oli hyvä päätös, että pelataan ensin pelit, ja katsotaan sitten sitä, Aho kommentoi MTV Urheilulle.

Upeat peliesitykset ja Ahon tärkeä rooli Carolinan joukkueessa ovat nostaneet suomalaistähden hinnan korkealle. Hurricanesin omistaja Tom Dundon julisti reilu vuosi sitten, että kaikki muut pelaajat olisivat olleet kaupan Ahoa lukuun ottamatta, joten Carolinan suomalaistähti voi saada seuralta hyvinkin pitkän ja rahakkaan sopimuksen. Hyvin NHL:ään kotiutunut Aho toivoo, että yhteinen sävel Carolinan kanssa löytyy.

– Totta kai haluan tehdä jatkon. Uskon myös, että he haluavat jatkaa myös mun kanssa, Aho pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat