Winnipeg-luotsi: Patrik Laine täysin samalla opintiellä kuin Aleksandr Ovetshkin – "Tarvitsemme sitä"

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine on ollut tällä kaudella hyvin erinäköisten vaiheiden keskellä. Marraskuussa Laine tykitti maaleja hirveään tahtiin. Vuoden alussa eteen tuli hiljaisempi jakso. Jetsin päävalmentajan Paul Mauricen mukaan Laine on tällä hetkellä tärkeän opin keskellä.

20-vuotias suomalaishyökkääjä on nakuttanut tällä kaudella 68 ottelussa 29 maalia ja 45 tehopistettä.

Jets-luotsi Maurice on ollut tuoreeltaan innoissaan siitä, miten Laine on alkanut käyttää entistä enemmän isoa kokoaan hyväkseen. Eniten Mauricea on lämmittänyt Laineen kiekottoman pelin kehittyminen.

– Tarvitsemme sitä, että hän tekee myös muita juttuja, ihan esimerkiksi tasakentällisin pelatessa. Tärkeää on se, että hänen tietoisuus kasvaa noiden asioiden suhteen, Maurice mietti NHL.com:lle.

Laineen mukaan eteen tulleet kuivat jaksot ovat saaneet hänet mietinnän partaalle. Jets-hyökkääjä paukutti marraskuussa 12 otteluun 18 maalia. Tämän jälkeen seuraavissa 36 ottelussa hän iski kuitenkin vain neljä osumaa.

– Noista vaikeista jaksoista pitää yrittää aina oppia. Varsinkin niinä hetkinä, kun maalinteko ei luista. Se on kuitenkin se, minkä osaan parhaiten. Se on aina kova paikka, kun maaleja ei synny, mutta silloin sitä alkaa miettiä muita juttuja entistä enemmän. Mitä voin tehdä paremmin? Kuinka pääsen entistä enemmän paikoille ja kuinka pystyn silti pelaamaan vahvaa puolustuspeliä? Koska se on kuitenkin se, millä voitetaan mestaruuksia. Tiedän sen, Laine pohti.

Jetsin päävalmentajan Mauricen mukaan Laine on täsmälleen samalla opintiellä kuin missä Washington Capitalsin venäläistähti Aleksandr Ovetshkin on ollut. Laineen idoli, Ovetshkin, on ollut läpi uransa yksi sarjan parhaista maalintekijöistä. Mauricen mukaan Ovetshkin on kuitenkin oppinut entistä paremmin puolustuspelin merkityksen isossa kuvassa.

Laine ja Ovetshkin ovat olleet jo tovin ajan vertailun kohteena. Suomalaishyökkääjästä on rakenneltu erinäköisissä kaavailuissa uutta Ovetshkinia. Onhan hän ollut jo nuorena kovan luokan maalintekijä, myös NHL:ssä (44 maalia viime, 36 maalia toissa kaudella).

– Tuollaiset kaverit kantavat aivan erinäköistä painetta tuloksen teon suhteen. He tietävät sen, se on heidän juttunsa ja siitä heille maksetaan. Siitä se paine tulee. Joskus siinä menee hetki, ennen kuin löytää peliin sopivan tasapainon, koska ne paineet ovat päällä. Mielestäni Ovetshkin on löytänyt tasapainon. Hän on tehnyt loistavaa työtä kasvaessaan pelaajana uransa aikana, Maurice mietti.

Viime yönä Laine ja Ovetshkin asettuivat vastakkain, kun Jets vieraili Capitalsin luona. Kotijoukkue sai juhlia ottelun päätteeksi 3-1-voittoa.

Lue myös:

    Uusimmat