Mainos

Pariisin ampuja mielentilatutkimuksiin

Sotilasparaatin aikana Ranskan presidenttiä kohti eilen ampunut opiskelija on lähetetty mielentilatutkimuksiin, joissa todetaan, voidaanko häntä syyttää murhayrityksestä.

Presidentti Jacques Chirac ei ole itse kommentoinut murhayritystä.


Ranskassa presidentti Jacques Chiracin murhaa eilen yrittänyt Maxime Brunerie on lähetetty mielentilatutkimuksiin. Tutkimusten on määrä osoittaa, voidaanko hänet asettaa syytteeseen presidentin murhayrityksestä.

25-vuotias Brunerie lähetettiin tänään tutkimusten ajaksi pakkohoitoon psykiatriselle osastolle, jotta hän ei aiheuttaisi vaaraa muille tai itselleen. Poliisikuulusteluissa Brunerie kertoi halunneensa ampua Chiracin ja surmata sen jälkeen itsensä.

-Halusin muuttaa maailman. Tämä olisi ollut hyvä tapa vaihtaa hallitusta, France 2 -televisiokanava kertoi miehen sanoneen poliisikuulusteluissa.

Pariisin kaupunginjohtajan virasto kertoi tänään Brunerien olleen äärioikeistolaisen MNR-puoleen ehdokas kunnallisvaaleissa Pariisin 18. kaupunginosassa viime vuonna. Miehellä oli myös yhteyksiä uusnatseihin.

Silminnäkijöiden mukaan eilistä paraatia seuraamaan saapuneiden ihmisten joukossa seisonut Brunerie otti kiväärin esille kitarakotelosta, kun presidentti oli menossa ohi avoautossa. Yleisössä olleet ihmiset huusivat näkemästään poliiseille, jotka nujersivat miehen pian ja veivät hänet pois.

Poliisin mukaan Brunerie ehti ampua yhden laukauksen ennen kiinniottoa, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Ennen murhayritystä Brunerie oli jättänyt Internetiin viestin, jossa kehotettiin katsomaan televisiota Ranskan kansallispäivänä. Viestissä ei kuitenkaan kerrottu aikeesta ampua Chiracia. Ranskan poliisi ei ole paljastanut sivua, mille viesti oli laitettu. Viesti oli englanninkielinen ja siitä olivat ranskalaisviranomaisille kertoneet Internetiä selailleet britit.

Ranskan sisäministeri Nicolas Sarkozy on määrännyt tutkimuksen sunnuntain sotilasparaatin turvallisuusjärjestelyistä. Sarkozyn mukaan presidentti oli ampumishetkellä 100-150 metrin päässä kiväärimiehestä, mutta silti reilusti aseen kantaman ulottuvilla.

Chirac ei ole itse kommentoinut tapausta tarkemmin.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.