Mainos

Pardia: Destian lomautuksille on etsittävä vaihtoehtoja

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palola tyrmää Destiassa suunnitteilla olevat lomautukset, jotka koskevat satoja työntekijöitä.

Destia on ilmoittanut henkilöstöjärjestöille yhteistoimintalain mukaisista neuvottelujen alkamisesta. Lomautusten syynä on suhdanne- ja markkinatilanteesta johtuva työn vähyys.

- Lomautusten ja irtisanomisten sijaan voitaisiin keskittyä esimerkiksi koulutukseen ja osaamisen kehittämiseen kysynnän tilapäisen heikkenemisen aikana. Tässä taloustilanteessa joka ikinen lomautus rasittaa valtion taloutta. Lomautukset lisäävät yhteiskunnan kustannuksia ja valtiolta jää myös verotuloja saamatta.

- Valtion ei tule pyrkiä saamaan voittoa lomautusten kustannuksilla, vaan valtion omistajana tulee vähentää tuloutusvaatimustaan yhtiöltä nykyisen taantuman aikana, Palola moittii.

Destiassa työskentelee noin 3 000 työntekijää, josta pardialaisia on lähes 600. Pardialaiset toimivat Destiassa esimies- ja asiantuntijatehtävissä sekä muissa tukitehtävissä.

Pardia on suurin valtion pääsopijajärjestö. Pardian kokonaisjäsenmäärä on 60 000 jäsentä, joista enemmistö työskentelee valtion virastoissa, yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa sekä osa liikelaitoksissa ja yrityksissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.