Mainos

Paperiteollisuuden neuvottelut eivät edisty

Tulopoliittisen kokonaisratkaisun syntyminen näytti vaikeutuvan tänään, kun työnantajapuolelta ilmoitettiin, etteivät paperiteollisuuden alakohtaiset neuvottelut ole edistyneet. Asiaa ei kuitenkaan käsitelty tupo-neuvottelupöydässä, kun työmarkkinajärjestöjen ykkösjohtajat tapasivat iltapäivällä.

Metsäteollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Mauri Moren ilmoitti tänään, että neuvottelutilanne SAK:laisen Paperiliiton kanssa on muodostumassa kohtuuttomaksi. Paperiliiton puheenjohtaja Jarmo Lähteenmäki (sd.) vahvisti, että olennaista edistymistä ei ole tapahtunut.
-Neuvotteluja jatketaan silti koko ajan päivittäin, Lähteenmäki kertoi.

Morenin mielestä Paperiliitto vaatii tulopoliittisen ratkaisun hintana myönnytyksiä, jotka olisivat kilpailukyvyn kannalta kohtalokkaita.
-Vaaditut myönnytykset ovat joko laittomina mahdottomia hyväksyä tai ne heikentävä olennaisesti ja pitkävaikutteisesti alan kilpailukykyä, hän sanoo.

Lähteenmäen mielestä Paperiliiton viime kesän liittokokouksen linjaamat tavoitteet ovat perusteltuja.
-Meillä ei ole yhtään lainvastaista vaadetta. Työnantajan mukaan 1995 annettu suositus ulkopuolisen työvoiman käytön jäädyttämisestä olisi lainvastainen. Meillä on asiantuntijalausunto, jonka mukaan se on lainmukainen, Lähteenmäki huomauttaa.

Metsäteollisuus ja Paperiliitto ovat neuvotelleet elokuusta lähtien. Paperiliitto on aiemmin ilmoittanut, ettei se hyväksy tupoa ilman alakohtaisten ongelmiensa ratkaisua. Tupo ilman Paperiliittoa ei kiinnosta myöskään työnantajaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.