Mainos

Paperiliiton lakko loppui - Sähkömiehillekin sopimus

Paperiteollisuuden pysäyttänyt lakko loppui. Paperiliiton valtuusto hyväksyi iltapäivällä sovintoehdotuksen. Tehtaiden käynnistys kestänee pari päivää. Sopimus nostaa tuntipalkkoja 1, 95 markalla Ja kustannusvaikutus on eri tehtaiden tuottavuudesta riippuen 3,5 - 4 prosenttia. Vuosien 2001 ja 2002 korotukset jätettiin auki.

Paperiliiton kustannusvaikutus

SAK:laisen Paperiliiton valtuuston ratkaisua viivytti parilla tunnilla kiista ABB Servicen kunnossapito- henkilöstöä koskevasta sopimuskiistasta. Lakon päättyminen varmistui, kun Paperiliitto ja ABB pääsivät sopuun yhtiötä koskevasta erillissopimuksesta.

Myös sähkömiehet töihin

Myös paperiteollisuuden sähkömiesten lakko on päättynyt tänään. SAK:lainen Sähköliitto ja Metsäteollisuus ilmoittivat aamulla hyväksyvänsä valtakunnansovittelijan sovintoesityksen. Sähkömiesten sopimus noudattaa keskeisiltä osiltaan, mm. palkka- ja työaikaratkaisujen osalta varsinaista paperiteollisuutta koskevaa sopimusta.

Paperiteollisuuden toimihenkilöiden työehdoista jatkettiin neuvotteluja tänään iltapäivällä. Reilut 5000 toimihenkilöä ovat olleet ylityökiellossa maaliskuun alusta asti.

Pennanen, Artturi Paperiliiton pääsihteeri

Paperiliiton pääsihteeri Artturi Pennanen sanoo, että sopimus on kova pala liitolle. Pennanen muistuttaa, että yhtää sopimusta vastustavaa ääntä ei kuulunut. Osapuolille jää mahdollisuus irtisanoutua myöhemmin sopimuksesta, elleivät ne pääse yksimielisyyteen jälkimmäisten vuosien korotuksista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.