Mainos

Panttilainojen suosio kasvussa

Kesälomien jälkeen panttilainaamojen ovet avautuvat tiuhaan. Panttilainoista jää vain viitisen prosenttia maksamatta.

Panttilainauksen suosio on taas kasvussa, kun nopeiden pikavippien ensihuuma on laimentunut. Talouden nousukausi ja kesälomien loppuminen lisäävät väkeä panttilainaamoissa.

Suomen markkinajohtaja Helsingin Pantti antaa satatuhatta lainaa vuodessa. Jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin, kello jää kaniin ja se huutokaupataan. Vain murto-osa, viitisen prosenttia, panttilainoista jää maksamatta takaisin.Panttihuutokaupassa on myynnissä ylivoimaisesti eniten koruja. Jalometallien hintojen nousu houkuttelee ihmisiä panttaamaan omaisuuttaan.

- Täällä Suomessa noin 70 prosenttia meidän lainoista on arvometallilainoja ja Ruotsissa se on yli 85 prosenttia. Ilman muuta se on hyvä asia, että kullan hinta on nousussa, sanoo Helsingin Pantin hallituksen jäsen Simon Hallqvist.

Panttilainaus menetti suosiotaan, kun ihmiset alkoivat ottaa innokkaasti pikavippejä ja kännykkäluottoja. Panttilainaamot vetävät taas väkeä, monelle se on ainoa vaihtoehto.

Suomen Arvopantin toimitusjohtaja ja Panttilainaamojen yhdistystä johtava Mika Ollila on huolissaan suomalaisten rahankäytöstä.

- Viime vuosien juuri nopeat lainat, joita on otettu ehkä hieman harkitsemattakin, ne näkyvät nyt niin päin, että luottotiedot ovat usealta, varsinkin nuorilta, valitettavasti menneet ja tämä on aiheuttanut kysyntää niin päin, että meillä on lainakannat kasvusuunnassa selkeästi.

Ollilan mukaan keskivertokansalaisen pahojen päivien varat ovat kovin pieniä nykyään.

Talouden nousukausi on panttilainaamoille hyvää aikaa. Ihmisillä on tavaraa, mitä pantata. Ja kulutusjuhlissa ihmisillä syntyy yllättävää rahan tarvetta. Kesälomien jälkeen panttilainaamoihin tulee paljon rahanlainaajia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.