Mainos

Pankkiväki uhkaa Leoniaa maksuliikennesaarrolla

Pankkitoimihenkilöliitto on päättänyt tukea Postipankin toimihenkilöitä pankkiin kohdistuvilla saartotoimenpiteillä. Saarron alkamisajankohta riippuu neuvottelujen edistymisestä. Jos saarto alkaa, maksuliikenne loppuu Leonian ja muiden pankkien välillä.

Saarto käynnistyy heti Postipankin toimihenkilöyhdistyksen pyytäessä. Asiasta teki päätöksen liiton Hämeenlinnassa tänään kokoontunut hallitus.

Neuvottelut Postipankin henkilöstön ja johdon välillä ovat käynnistyneet. Henkilöstö on esittänyt, että pankki pysäyttää meneillään olevan saneerauksen, kunnes yhteisistä pelisäännöistä on sovittu. Henkilöstön mielestä pankin uusi johto on esittämillään kasvutavoitteilla mitätöinyt konttoriverkostoa koskevat vähennysaikeet. Niin ikään on esitetty, että Tampereelle perustettaisiin yritysten ja yhteisöjen maksupalveluliikenteen hoitamiseen erikoistunut puhelinpankki.

Pankkiväki on pudonnut puoleen lamaa edeltävästä ajasta.

Toimihenkilöiden mielestä kovalle väen vähentämiselle ei ole edes taloudellisia perusteluja, koska Leonia ja muut suomalaispankit ovat jo kirineet maailman kannattavimpien joukkoon. Suomalaispankkien voitto tämän vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä ylittää jo neljä miljardia markkaa ja loppuvuosikin näyttää hyvältä. Pankkiväki on lamaa edeltävästä ajasta pudonnut puoleen. Pankkiyhdistyksen toimitusjohtajan Matti Sipilän mukaan suunta kuitenkin jatkuu pankkien saavuttamasta kannattavuudesta huolimatta, koska alan kansainvälinen kilpailu kiristyy yhä, ja ihmistyö siirtyy koneiden tehtäväksi Internet ja puhelinpankkipalveluiden yleistyessä.

Myöskään konttorimäärän väheneminen ei vielä ole loppunut. Sipilän mukaan Suomen pankkisaneerauksessissa ollaan kuitenkin laman jäljiltä pidemmällä kuin monissa muissa maissa, joissa jäljellä on vielä enemmän leikattavaa

Backman: Leonian pitäisi vielä harkita Tampereen maksupalvelukeskuksen lakkauttamista
Hallintoministeri Jouni Backman (sd.) sanoo, että Leonian tulisi harkita uudelleen Postipankin Tampereen maksupalvelukeskuksen lakkauttamista. Backman ei näe mielekkäänä maksupalvelujen keskittämistä Helsinkiin, jossa jo nyt alkaa olla puutetta alan työntekijöistä. Vastaavasti Tampereelle työttömiksi jääville ei ole ammattiaan vastaavaa työtä. Tämän vuoksi hän pitäisi parempana ratkaisuna maksupalvelutoimintojen siirtämistä Tampereelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.