Mainos

Pankeille eurorahaa ennakkoon

Pankit voivat jakaa eurorahoja merkittäville asiakailleen myös ennakkoon.

Näin eurot eivät välttämättä lopu kaupoista alkuvuodesta kesken. Kaupat ja pankit ovat Suomen pankin tuoreeseen päätökseen tyytyväisiä.

Suomen Pankki antoi tänään turvallisuutta painottavat ohjeet, joiden mukaan pankit voivat jkaa eurorahoja merkittäville asiakkailleen. Kaupan Keskusliitto oli ratkaisuun tyytyväinen, myös pankit katsovat voivansa elää sen kanssa. Vaikka kaikki eivät saa euroja heti, Suomen arvioidaan euroistuvan parissa-kolmessa viikossa.

Kaupat ovat pitkään vaatineet oikeutta saada eurorahaa ennkkoon, jotta ne voisivat antaa omille asiakkailleen vaihtorahat euroina heti vuodenvaihteen h-hetken jälkeen.

Pankit saavat euroja jo syyskuussa ja nyt Suomen Pankki on antanut ohjeet, millä ehdoin pankit voivat jakaa rahaa edelleen. Ohjeet painottavat turvallisuutta, vakuutuksia ja etenkin setelien mahdollisimman myöhäistä liikuttelua. Kauppa on ohjeisiin tyytyväinen.

Euro alimmilleen


Euro luisui tänään vuoden alimmalle tasolleen. Yhteisvaluuttaa heikensivät uutiset Saksan ja Ranskan talouksien odotettua heikommin sujuneesta alkuvuodesta.

Euroopan Keskuspankin päätös jättää korot ennalleen sai kuitenkin kiitosta Suomen elinkeinoelämältä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.