Mainos

Pankaboard vähentää väkeä Lieksassa

Yli 50 työntekijän vähennyksillä halutaan parantaa tehtaan käyttöastetta ja karsia kuluja.

Pankakosken kartonkitehdas aikoo vähentää kymmeniä työntekijöitä Lieksassa Pohjois-Karjalassa.

Hiljattain kansainvälisen sijoittajaryhmän omistukseen siirtynyt Pankaboard Oy aloittaa ensi viikolla yt-neuvottelut 52 työntekijän vähentämiseksi. Neuvottelut koskevat tehtaan kaikkia henkilöstöryhmiä eli lähes kahtasataa ihmistä.

Pankaboardin toimitusjohtajan Ari Kotilaisen mukaan uuden omistajan tavoitteena on kehittää Lieksan tehtaastaan kansainvälisesti kilpailukykyinen yksikkö. Tavoitteena on parantaa tehtaan käyttöastetta ja karsia kuluja.

- Koneiden koko kapasiteetti otetaan käyttöön. Samalla haetaan kustannussäästöjä eri rintamilla. Neuvotteluissa on esillä suuri määrä asioita, joista on tarkoitus sopia marraskuun alkupuolelle mennessä, Kotilainen sanoo.

Pääluottamusmies Arto Kervinen kertoo, etteivät yt-neuvottelut tulleet yllätyksenä.

- Tieto yt-menettelyn alkamisesta ei ole tänä päivänä suurikaan yllätys, jos omistaja vaihtuu. Kyllä tätä osattiin odottaa.

Pankakosken työntekijät sopivat toukokuussa paikallisesti 25 henkilön vähentämisohjelmasta ensi vuoden loppuun mennessä.

- Tuntuu, että olisi korvilleen saanut, kun työnantaja ilmoitti nyt tällaisista vähentämistavoitteista. Se on tätä päivää, kertoi Kervinen.

Pankakoskella valmistetaan erikoiskartonkeja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.