Mainos

Pandoille näytetään seksivideoita

Videon toivotaan rohkaisevan lihavaa nuorta urospandaa lisääntymispuuhiin. Uros on pidetty erillään naarasta, jotta romanssi roihahtaisi.

Pohjois-Thaimaassa Chiang Mai -eläintarhassa näytetään urospandalle videota muiden pandojen parittelusta. Tarkoituksena on rohkaista nuorta urosta parittelemaan. Videossa on mukana tietenkin myös ääni.

- Aikaisemmin tämä urospanda oli kömpelö eikä tiennyt, miten naaraspandan kanssa toimitaan. Nyt se muistaa videon ja jäljittelee näkemäänsä ja kuulemaansa, eläintarhan pandaprojektin johtaja Prasertsak Buntrakoonpoontawee kertoo.

Seksivideoita katsonut uros on pidetty erillään naaraasta viime vuodesta lähtien, jotta niiden välille syntyisi säpinää. Urokselle on nyt tarkoitus näyttää videota 10 päivän ajan ennen tapaamista.

- Tämä on itse asiassa aika tavallinen tapa kertoa ensimmäistä kertaa paritteleville pandoille, kuinka toimia. Keino tepsii, videon jälkeen ne tietävät, mitä tehdä , Thaimaassa vieraileva kiinalainen pandaekspertti Zhang Yu sanoo.

Urospanda on pistetty myös dieetille, sillä eläinlääkärien mukaan se on liian lihava parittelemaan.

Nämä kaksi pandaa, jotka yritetään nyt saada lisääntymään, vuokrattiin vuonna 2003 Kiinasta Thaimaahan 10 vuodeksi. Vuokrahinta on 250000 dollaria. Thaimaalainen eläintarha toivoo saavansa vuokrahinnan moninkertaisena takaisin pääsymaksuista.

Luonnossa pandoja on vähemmän kuin 1600. Kiinan eläintarhoissa pandoja on 120 ja muiden maiden eläintarhoissa noin 20. Pandat ovat uhanalaisia. Naaraspanda saa yhden pennun vain joka toinen tai kolmas vuosi.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.