Mainos

Pamukin vastaisista syytteistä luovuttu Turkissa

Turkkilaisuuden halventamisesta syytetty kirjailija oli EU:n mukaan sananvapauden koetin Turkissa. Laajentumiskomissaari Olli Rehn muistuttaa, että Turkissa työ on yhä kesken.

Turkkilainen tuomioistuin on luopunut kirjailija Orhan Pamukin vastaisista syytteistä, kertoo hänen puolustusasianajajansa.

Oikeudenkäynti hankaloitti EU:n jäsenyysneuvottelujen aloittamista Turkin kanssa. EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn kävi jopa tapaamassa Pamukia lokakuun alussa Istanbulissa.

Rehn arvioi, että Pamukin vapauttaminen syytteistä on tärkeä askel sananvapaudelle Turkissa. Rehn muistuttaa kuitenkin useista muista keskeneräisistä sananvapaustapauksista maan oikeudessa.

Pamukia syytettiin turkkilaisuuden halventamisesta. Hän sanoi viime helmikuussa sveitsiläislehdelle, että miljoona armenialaista surmattiin Turkissa ottomaanivallan aikana ja kymmeniätuhansia kurdeja viime vuosikymmeninä.

Pamuk olisi voinut saada enimmillään kolmen vuoden vankeusrangaistuksen.

Syytteet kaatuivat oikeusministeriön kantaan, jonka mukaan sillä ei ollut syytä jatkaa oikeudenkäyntiä. Se keskeytettiin joulukuun puolivälissä, kun oikeusministeriö pyysi lisää aikaa. Seuraava istunto oli tarkoitus järjestää helmikuun alussa.

(MTV3-STT-Reuters)

(Seitsemän uutiset 23.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.