Mainos

Palvelualojen liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa

Palvelualojen työpäiväkorjattu liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan kesäkuussa päättyneellä kolmen kuukauden ajanjaksolla 9 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Kiinteistö-, vuokraus-, tutkimus- ja liike-elämän palvelujen liikevaihto oli huhti-kesäkuussa 12 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Toimialan sisällä kasvu oli nopeinta tietojenkäsittelypalveluissa ja teknisessä palvelussa sekä testauksessa ja analysoinnissa.

Kuljetuksen, varastoinnin ja tietoliikenteen liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 8 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Toimialan kasvu hidastui varsinkin keväällä, mihin vaikutti erityisesti posti- ja teleliikenteen hiipuminen. Tämän alatoimialan liikevaihto kohosi sekä huhti-kesäkuussa että tammi-maaliskuussa 4 prosenttia edellisvuodesta, kun se loka-joulukuussa kasvoi vielä 15 prosenttia.

Majoitus- ja ravitsemistoiminnan liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 5 prosenttia. Muiden yhteiskunnallisten ja henkilökohtaisten palvelujen, kuten ympäristöhuollon, järjestötoiminnan sekä virkistys-, kulttuuri- ja urheilutoiminnan liikevaihto oli huhti-kesäkuussa 6 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.