Mainos

Paluuliikenne kiihkeimmillään illansuussa - jonoja jo nyt

Juhannuksen paluuliikenne on vilkastunut vilkastumistaan koko päivän. Liikkuvan poliisin ylikonstaapeli Risto Maksimainen vertasi jo puolenpäivän aikaan liikennemäärää normaalin sunnuntain iltapäiväliikenteeseen.

Vilkkaimmat ajat alkavat kello viiden aikoihin ja paluuliikennettä riittää perinteisesti puoleen yöhön saakka.

Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Timo Rimmi sanoo, että pahimmin pelätyille ruuhka-alueilla on syntynyt jo reilusti autojonoja.

– Valtatie viidellä on Mikkelistä eteenpäin ollut jo neljästä eteenpäin katkeamaton jono etelän suuntaan. Välillä siellä mennään satasen alueella jopa viittäkymppiä, Rimmi toteaa.

– Sitä se on sitten niin kauan että moottoritie alkaa.

Myös valtatie yhdeksän Orivedeltä Tamperetta kohti on hieman jonoutunut, aivan kuten tiet Saaristosta poispäin. Kaiken kaikkiaan autoja on tiellä paljon, mutta onnettomuuksilta on vielä vältytty.

– Ainakaan meidän tietoon ei ole mitään isoa eikä pientäkään tullut. Jos jotain sattuu, niin sittenhän se liikennekin tuppaa alkaa seisomaan, Rimmi sanoo.

Ohittamisesta ei ole hyötyä

Vilkaassa liikenteessä ja jonoissa nopeudet saattavat vaihdella yllättäenkin. Ylikonstaapeli Maksimainen muistuttaa, että jonoissa ajaessa pitää jättää kunnon turvaväli, että ehtii reagoida äkkinäisiin nopeudenmuutoksiin.

Jo menoliikenteessä sattui jonkun verran peltikolareita liian pienen turvavälin takia.

– Ohittamisesta ei ole mitään hyötyä. Vaikka näyttäisi, että edessä on jonkin verran tilaa, niin varmasti siellä kaarteen takana on jonon pää menossa, Maksimainen sanoo.

– Liikenteen mukana kun tulee pois, niin kaikki pääsee turvallisesti kotiin.

Ihmisten käytös ei poliisia yllätä millään tavalla. Liikennemäärät ja liikkumisajankohdat ovat normaaleja. Myös rattijuopumuksia ja liikenteenvaarantamisia on ollut tähän mennessä perinteisesti enemmän kuin tavallisesti.

Vielä teillä on Maksimaisen mukaan pysynyt hermot kurissa, mutta kun vauhdit myöhemmin tippuvat, pettää osan hermo.

Sanomattakin selvää, maltti on kuitenkin valttia, joten jonon mukana rauhassa ajeleminen on kaikkien kannalta turvallisin tapa päättää juhannuksen vietto.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.