Pako tallentui videolle: Isoa kokaiinilastia banaanikontista purkanut kaksikko luikki pakoon sataman konttitornien keskellä

3:04
Katso videolta, kuinka kaksikko pakenee konttien väliin!

Kokaiinilastia Vuosaaren satamasta hakeneen kaksikon pako tallentui valvontakameroille. Tulli löysi banaanikontista 12 kiloa kokaiinia syyskuun puolivälissä.

Katso videolta Rikospaikan juttu 12 kokaiinikilon salakuljetuksesta.

Kaksikon pako alkoi kun satamavahti tuli paikalle ihmettelemään banaanikontin parissa työskennelleiden miesten puuhia.

– Syyskuun puolivälissä sataman työntekijä havaitsi kaksi miestä touhuamassa konttien luona, kertoo Tullin tutkinnanjohtaja Janne Kallio. Vahti oli aluksi luullut heijastinliiveihin pukeutuneiden miesten korjaavan kylmäkonttia.

Miehet piilottivat kasvonsa ja pakenivat paikalta, kun työntekijä käänsi hetkeksi selkänsä. Miehet juoksivat karkuun sataman konttirivistöjen väliin. Pako tallentui videolle.

Tulli kiinnostui tapahtumasta ja kylmäkontteihin tehtiin tullitarkastuksia. Yhden kontin laitteiston sisään oli piilotettu kaksitoista kilon painoista kokaiinipakettia.

– Kontti oli tullut Etelä-Amerikasta, tutkinnanjohtaja Kallio kertoo. Saksassa kontti oli siirretty toiseen laivaan, joka oli ennen Helsinkiä pysähtynyt Pietarissa. Kontissa oli ollut banaaneja.

Uusi salakuljetustapa

Tullin käsityksen mukaan huumeet oli tarkoitettu Suomen markkinoille.

– Tällaiseen tekotapaan ei ole Suomessa aiemmin törmätty, Kallio sanoo.

– Keski-Euroopassa tällaiset ripoff-salakuljetustavat ovat tavanomaisia.

Salakuljetus tapahtuu siis niin, että joku kätkee lähetysmaassa huumeet konttiin ja toisessa päässä aineet haetaan murtautumalla satamassa. Sen paremmin laivayhtiö kuin huolitsijatkaan eivät tiedä salakuljetuksesta mitään.

Tutkinnanjohtaja Kallion mukaan tänä vuonna on ollut poikkeuksellisen paljon kokaiinijuttuja.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja