Mainos

Päivän operaatio: Pese kädet

Tänään vietetään maailman käsienpesupäivää. Päivän tarkoituksena on nimensä mukaisesti kiinnittää huomiota käsihygieniaan.

YK:n aloitteesta syntynyttä teemapäivää vietetään tänä vuonna toista kertaa.

(Lähde: www.pesekadetoikein.fi)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) muistuttaa, että huolellinen käsien pesu vedellä ja saippualla on paras tapa suojata itsensä myös influenssalta.

Flunssapöpöt ovat sinnikkäitä: ne saattavat olla hyökkäysvalmiudessa laitteiden pinnoilla ja esimerkiksi ovenkahvoissa jopa 72 tuntia.

Puhtaat kädet pelastavat ihmishenkiä

Käsidesipullojen keskellä elävän suomalaisen on hyvä muistaa, että maailmassa kuolee vuosittain 3,5 miljoonaa lasta ripuliin ja hengitysteiden infektioihin. Nämä kuolemat olisi helppo ja halpa estää käsien pesemisellä saippualla ja vedellä. Käsienpesupäivän iskulause onkin "puhtaat kädet pelastavat ihmishenkiä".

Kampanjan painopiste on kouluissa, sillä koulua käyvät lapset ovat kehitysmaissa tärkeitä tiedonviejiä.

Yleisesti luullaan, että kehitysmaissa ei ole saippuaa käytettävissä, ja siksi kädet pestään pelkällä vedellä. Tämä ei pidä paikkansa. Esimerkiksi Ugandassa, Perussa ja Keniassa lähes kaikissa kodeissa on saippuaa. Ongelma syntyykin siitä, että saippuaa ei haluta tuhlata käsien pesuun.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestettyyn maailman käsienpesupäivään osallistui 200 miljoonaa lasta 86 maasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.