Päivän kärnästys: Uusi ympäristöministeri lyttäsi sellutehdashankkeet, hallituskumppani keskustan edustaja kimpaantui: "Laitan sammakon kokemattomuuden piikkiin, mutta tämä ei saa toistua"

8:03
Luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Päivi Lundvall ja tulevan hallituksen ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) keskustelivat Suomen tulevasta ilmastopolitiikasta.

Ympäristö- ja ilmastoministeriksi tänään valittavan Krista Mikkosen (vihr.) kommentit sellutehdashankkeista kirvoittivat eduskunnan tiedotetykiltä Mikko Kärnältä jälleen uuden tulikivenkatkuisen tekstin.

Lappilaisedustajan mukaan Mikkosen antama viesti metsäteollisuudelle on täysin väärä. Mikkonen totesi MTV3:n Huomenta Suomessa, että puu ei riitä uusiin sellutehdashankkeisiin, mikäli ilmasto- sekä monimuotoisuustavoitteet aiotaan toteuttaa.

– Uutta hallitusta ei ole edes vielä nimitetty, kun tuleva ministeri jo päättää horjuttaa sitä. Olemme hallitusohjelmassa nimenomaan sopineet, että metsien kestävää käyttöä jatketaan ja hakkuita lisätään maltillisesti huolehtien erityisesti teollisuuden tarpeista, Kärnä kirjoittaa.

Kärnä kertoo laittavansa Mikkosen "sammakot tällä kertaa tulevan ministerin kokemattomuuden piikkiin"

– Mutta tämä ei saa toistua. Yhdessä sovitusta hallitusohjelmasta on pidettävä kiinni, eikä mitään irtiottoja sallita.

Kärnän mukaan myös pian eduskunnan käsittelyyn tuleva, Suomen ympäristöjärjestöjen valmistelema avohakkuukieltoja valtion maille vaativa kansalaisaloite on hallitusohjelman vastainen.

– Tämä tarkoittaa, että koko hallituskoalition on oltava sitoutunut sen hylkäämiseen. Metsien käytöstä puhumisen sijaan tuleva ministeri Mikkonen voisi nyt keskittyä selvittämään, kuinka hallitusohjelman mukaiset tavoitteet susien, merimetsojen ja hylkeiden metsästyksen helpottamisesta voidaan toteuttaa sekä miten tehostamme vieraslajien poistamista Suomen luonnosta. Siinä onkin ministerille työnsarkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja