Painorajan ylittävä turisti joutuu kiipeämään portaat itse – aasien oloja pyritään parantamaan Kreikassa: "Työskentelevät melkein vuoden ympäri"

0:27

Painorajan ylittävä turisti joutuu kiipeämään portaat tästä eteenpäin itse. Aasien oloja pyritään parantamaan uusilla säädöksillä Kreikan suositussa häämatkakohteessa.

Kreikan saari Santorini on virallisesti kieltänyt yli 100 kiloisia turisteja ratsastamasta paikallisilla aaseilla. Aasit eivät saa enää kantaa myöskään muita tämän painorajan ylittäviä lasteja.

Painavat turistit ja huonosti istuvat satulat ovat aiheuttaneet eläimille vahinkoa. Aasit ovat kärsineet muun muassa selkävammoista ja saaneet avoimia haavoja, uutisoi Brittilehti Daily Express.

Aasit kipuavat satoja askelmia yli 30 asteessa

– Lomakausi on saarella nyt paljon pidempi kuin ennen. Tämä tarkoittaa, että aasit työskentelevät melkein vuoden ympäri, toteaa Christina Kaloudi Santorinin eläinsuojeluyhdistyksen perustaja.

Saarella vierailee yli 1 000 turistia päivässä toukokuun ja lokakuun välisen turistipiikin aikana. Tällöin aasit vaeltavat portaita edestakaisin neljästä viiteen kertaan päivässä.

Askelmia on satoja ja lämpötilat nousevat usein yli 30 asteeseen.

Aaseja hylätään kuolemaan

Kaloudin mukaan on tavallista, että paikalliset hylkäävät työikänsä päähän tulleen aasin kuolemaan. Kun aasit eivät kanna turisteja, ne laitetaan kuljettamaan rakennusmateriaaleja ja jätteitä.

– Aasit laitetaan työskentelemään kamalissa olosuhteissa ilman vettä, suojaa ja lepoa, Kaloud kertoo.

Kreikan valtio on negatiivisen mediahuomion ja lukuisten valitusten seurauksena luonut joukon uusia aaseja koskevia säädöksiä.

Niiden tavoitteena on varmistaa hevoseläinten hyvät työolosuhteet. Tapauksesta kertoi Fox News.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja