Mainos

Paavo ja Päivi saivat toisensa

Viime aikojen näkyvin ja kohutuin kotimainen romanssi huipentui tänään, kun pääministeri Paavo Lipponen, 56, ja historianopettaja Päivi Hertzberg, 30, vihittiin avioliittoon. Vihkiäistilaisuus järjestettiin iltapäivällä Helsingin Vanhassa kirkossa kaupungin ydinkeskustassa. Parin vihki Helsingin piispa Eero Huovinen.

Häävastaanotto pidettiin illalla Työväentalon juhlasalissa. Sekä vihkiäiset että häävastaanotto olivat tiukasti yksityisiä tilaisuuksia. Morsiuspari oli kutsunut häihin 460 vierasta. Kunniavieraina olivat presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari, presidentti Mauno Koivisto ja rouva Tellervo Koivisto, morsiusparin lähisukulaiset sekä eduskunnan puhemiehet puolisoineen.

Morsiamen kaasona oli Ulla Lehtoranta, joka on myös suunnitellut morsiuspuvun. Sulhasen bestmanina oli Veikko Vermilä. Morsiusneitona oli luonnollisesti morsiamen viisivuotias tytär Cecilia. Vieraiden joukossa olivat myös hallituksen ministerit puolisoineen sekä puolueväkeä, sukulaisia, ystäviä ja työtovereita. Ulkomaisia vieraita mukana ei ollut. Sekä Lipposelle että Hertzbergille avioliitto on toinen. Hertzberg säilyttää nykyisen sukunimensä.

Häät on pantu innostuneesti merkille myös Euroopan johtajien keskuudessa. Lipposta on jo monessa yhteydessä ehditty onnitella. Saksan liittokansleri Helmut Kohl lähetti taannoin Lipposen välityksellä Päiville terveiset, että tämä harkitsi vielä avioitumista noin vanhan miehen kanssa. Ulkomailta on tullut tervehdyksiä hääparille. Onnittelunsa lähettivät mm. Ranskan presidentti Jacques Chirac ja Britannian pääministeri Tony Blair.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.