Mainos

Paaville kuninkaallista komeampi vastaanotto Washingtonissa

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush tarjoaa paavi Benedictus XVI:lle vastaanoton, jollaista kukaan ei ole vielä maan päämieheltä saanut.

Bush saapuu henkilökohtaisesti vastaanottamaan paavia Andrewsin lentotukikohtaan huomenna. Juhlallisuudet myös jatkuvat historiallisessa mittakaavassa. Paavin saapumisjuhlallisuuksiin on sisällytetty kaikki mahdolliset kunnianosoitukset kunnialaukauksista kansallishymneihin.

Keskiviikkoiselle vastaanotolle Valkoiseen taloon on tulossa Bushin hallintoajan vierasennätys, noin 12 000 henkilöä. Kuningatar Elisabetin vierailun aikana paikalla oli siihen nähden vaatimaton 7000 ihmisen joukko.

Koska kyseessä on myös paavin 81-vuotissyntymäpäivä, on illallisjuhlasta muokattu tavallistakin juhlavampi. Paaville tarjotaan hänen syntyperänsä kunniaksi baijerilaisia herkkuja.

- Ensiksikin hän puhuu miljoonien ihmisten puolesta. Toiseksi hän on uskon mies, selitti Bush medialle juhlallisuuksia.

Kyseessä on vasta toinen kerta, kun paavi vierailee Valkoisessa talossa. Presidentti Jimmy Carter tapasi siellä paavi Johannes Paavali II:n vuonna 1979. Tapaaminen oli tuolloin kuitenkin epävirallinen.

Paavi pitää torstaina messun Washingtonin jalkapallostadionilla ja jatkaa sitten matkaansa New Yorkiin. Siellä ohjelmassa ovat muun muassa puhe YK:ssa ja rukoushetki World Trade Centerin terrori-iskun muistomerkillä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.