Mainos

Paavi soitti historiallisen videopuhelun avaruuteen

Paavi Benedictus XVI on jutellut tänään Kansainvälisellä avaruusasemalla olevien astronauttien kanssa videopuhelun välityksellä. Kyseessä oli ensimmäinen paavillinen videopuhelu avaruuteen kautta aikojen.

– Tervetuloa mukaan avaruusasemalle, teidän pyhyytenne, venäläisastronautti Dmitri Kondratjev toivotti juttutuokion aluksi. Tämän jälkeen ISS-avaruusaseman ja Endeavour-sukkulan 12-henkinen miehistö vilkutti paaville, joka hymyili ja heilutti takaisin astronauteille.

Vatikaanissa ollut paavi Benedictus kertoi ihailevansa astronauttien rohkeutta ja sitoutumista työhönsä. Hän kuvaili näiden tehtävää "seikkailuksi, jonka tarkoituksena on löytää ihmiskunnan alkuperät".

Katolisen kirkon johtaja esitti avaruusaseman miehistölle yhteensä viisi kysymystä, jotka koskivat elämistä avaruudessa.

Paavi sanoi myös rukoilevansa yhdysvaltalaisen astronautin Mark Kellyn puolesta, jonka vaimo, kongressiedustaja Gabrielle Giffords toipuu parhaillaan ampumavälikohtauksessa saamistaan vammoista. Giffordsia ammuttiin päähän, kun hän piti poliittista puhetta Arizonassa tammikuussa.

Paavi Benedictus esitti surunvalittelunsa myös italialaisastronautti Paolo Nespolille, jonka äiti kuoli tämän kuun alussa.

Iloisiin vilkutuksiin päättynyt videopuhelu kesti kaikkiaan 20 minuuttia.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.