Mainos

Päätoimittajat kannattavat Halosta nihkeämmin

Sanomalehtien päätoimittajat suhtautuvat presidentti Tarja Halosen uudelleenvalintaan suurta yleisöä nihkeämmin. Halosen jatkokautta kannattaa suoraan vain 40 prosenttia päätoimittajista.

Kun kansalta on kysytty, niin presidentti Tarja Halosen suosio heiluu jossain 80 ja 90 prosentin välillä. Tulos oli ratkaisevasti toinen, kun Halosen uudelleenvalinnasta kysyttiin sanomalehtien päätoimittajilta.

Verkkolehti Mediaviikkon kyselyyn vastasi 28 suurimpien sanomalehtien päätoimittajaa. Halosen toiminta presidenttinä ansaitsi päätoimittajilta vaihtelevia kouluarvosanoja - keskiarvo oli tyydyttävä 8,3.

Näkemys Halosen jatkokaudesta olikin jo yllättävämpi. Lähes 40 prosenttia päätoimittajista vastusti Halosen uudelleenvalintaa. Vaikka Halosen jatkokauden kannattajiakin oli yhtä paljon, niin tulos poikkeaa silti yleisögalluppien huimista luvuista.

Asiantuntijan mielestä tuloksessa näkyy paitsi lehtikentän poliittinen jakauma, niin myös päätoimittajien yleisöä analyyttisempi suhtauminen presidentin julkisuuskuvaan. Sama ilmiö on odotettavissa myös vaaleissa.

-Kyllä se varmasti niin on että sitten kun ehdokkaat ovat vaalikentällä ja alkaa olla kysymys siitä, ei niinkään siitä kenestä tykkää vaan myös siitä ketä he äänestävät, niin kyllä silloin tilanne muuttuu tästä nykyisestä Halosen kansansuosioasetelmasta oleellisesti, arvioi valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka.

Kysymykseen kuka Halosen tilalle, jollei hän jatka, ei päätoimittajilta tullut selvää vastausta. Eniten kannatusta saivat Paavo Lipponen, Matti Vanhanen ja Sauli Niinistö, mutta lähes puolet päätoimittajista ei nimennyt suosikkiaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.