Päärynä-marsipaanipiiras

  • 120 g voita
  • reilu 1½ dl tomusokeria
  • ripaus suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 keltuaista
  • 1½ rkl vettä
  • ½ sitruunan kuori
  • ½ vaniljatangon siemenet
  • sokeria
  • 4-5 päärynää
  • vihreää marsipaania

Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi voi joukkoon. Lisää munankeltuaiset, sitruunan kuori ja vanilja. Nypi taikina uudelleen. Lisää vesi ja kokoa taikina paksuksi pötköksi. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Levitä taikina piirakkavuokaan. Levitä taikinan päälle leivinpaperi ja täytä vuoka esimerkiksi kuivilla pavuilla. Esipaista pohjaa uunissa180°c:ssa 10-15 minuuttia.

Asettele päärynäviipaleet vuokaan ja ripottele päälle sokeria. Nypi päälle marsipaania ja mahdollinen ylijäänyt taikina. Paista uunissa 200°c:ssa n. 20 minuuttia. Tarjoile piiraan kanssa esimerkiksi vaniljakastiketta.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat