Pääministerin Terrafame-piposta kohu: "Mainosvideo raskaasti tappiolliselle kaivokselle"

Oppositio erimielinen Talvivaarasta 2:18

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö syyttää pääministeri Juha Sipilää harhauttamisesta Talvivaara-asiassa. Niinistön mukaan Talvivaaralle annetut rahat on pitänyt sijoittaa kaivoksen alasajoon, mutta nyt kaivoksen toimintaa ollaankin jatkamassa.

– Toimintaa jatketaan hinnalla millä hyvänsä. Tämä maksaa joka kuukausi 10 miljoonaa euroa veronmaksajille, Niinistö sanoo.

Ville Niinistö syyttää Sipilää harhauttamisesta Talvivaara-asiassa 3:47

Niinistön mielestä pääministeri myös alensi arvovaltaansa eilisellä vierailullaan Terrafamen kaivoksella Sotkamossa.

Hänestä Sipilä teki käytännössä mainosvideon raskaasti tappiolliselle kaivokselle esiintymällä Terrafamen vaatteissa, kun hän kehui kaivosta medialle.

Juha Sipilä:"Talvivaaran alueella ollaan Talvivaaran suojavaatetuksessa" 3:05

Niinistö sanoi eduskunnassa, että Sipilän viesti oli kohdistettu yksittäisille sijoittajille, joita hallitus yrittää houkutella kaivokselle. Sipilältä kysyttiin tänään eduskunnassa, onko hän nyt Talvivaaran miehiä:

– Talvivaaran alueella ollaan Talvivaaran suojavaatetuksessa, pääministeri tyytyi vastaamaan.

Niinistön pipokuittailuun onkin vastattu sosiaalisessa mediassa. Myös Niinistö nähtiin Talvivaaran kypärä päässään toimiessaan ympäristöministerinä.

Miksei mukaan yksityisiä sijoittajia?

Niinistö myös ihmettelee sitä, miksei kaivostoimintaan saada vuosien odotuksenkaan jälkeen yksityisiä sijoittajia.

– Jos tämä on niin hieno, ihmeellinen ja kannattava, niin miksei kukaan yksityinen sijoita tähän? Ainoastaan veronmaksajien rahoja sijoittaa yksi henkilö ja se on Juha Sipilä, Niinistö jatkaa.

Sipilän mukaan Talvivaarassa on saatu kuntoon kaksi asiaa kolmesta; ympäristö- ja prosessiasiat. Nyt on enää taloudellinen riski. Ulkopuolista rahaa on pääministerin mukaan myös löytymässä.  

Lue myös:

    Uusimmat