Mainos

Pääministeri: Thaimaan vaaleja voidaan siirtää

Pääministerin vastainen liike vaatii tätä eroamaan sunnuntaihin mennessä tai kansa lähtee kaduille. Se voisi synnyttää laajojakin väkivaltaisuuksia, varoittavat läntiset asiantuntijat.

Thaimaan pääministeri Thaksin Shinawatran mukaan huhtikuuksi julistettuja ennenaikaisia vaaleja voidaan siirtää. Samalla hän antaa ymmärtää olevansa valmis tapaamaan oppositiojohtajan Abhisit Vejjajivan.

- Jos puolueet eivät halua osallistua vaaleihin ja päivämäärä on niiden ehto, olen valmis yhteistyöhön, Thaksin sanoi tavattuaan korkeinta sotilasjohtoa lounaalla.

Vielä aiemmin tänään hallitus vakuutti pitävänsä kiinni ennenaikaisten vaalien järjestämisestä huhtikuussa, vaikka oppositio on päättänyt boikotoida niitä.

Pääministeri Thaksin kertoo, että välittäjä yrittää järjestää tapaamista hänen ja Abhisitin välillä. Abhisit torjui eilen neuvottelut.

- Olen valmis tapaamaan missä vain, vaikka Abhisitin kotona, Thaksin sanoo.

Samaan aikaan pääministerin vastaisen liikkeen johtajat vaativat tätä eroamaan sunnuntaihin mennessä tai kansa lähtee kaduille.

- Maaliskuun 5. päivä on tilinteon hetki, sanoo liikkeen johtajiin kuuluva Sondhi Limthongkul.

Kansan tulo kaduille saattaisi synnyttää laajojakin väkivaltaisuuksia. Jos näin käy, kuningas Bhumibol Adulyadej saattaa joutua erottamaan pääministerin tai armeija voi puuttua asiaan, varoittavat läntiset asiantuntijat.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.