Pääministeri Sanna Marinin häät eivät langenneet veronmaksajien maksettavaksi – maksoi häänsä itse: "Se oli yksityistilaisuus"

0:44
Sanna Marin avioitui lauantaina rakkaansa Markus Räikkösen kanssa.

Sanna Marin avioitui viime lauantaina Markus Räikkösen kanssa.

Pääministeri Sanna Marin (sd) ja hänen pitkäaikainen puolisonsa Markus Räikkönen menivät naimisiin lauantaina 1. elokuuta. Marin ilmoitti hääuutisesta sunnuntaina 2. elokuuta Instagram-tilillään. Päivitys keräsi runsaasti huomiota ja onnitteluja niin kotimaasta kuin muualta maailmasta.

Pariskunta avioitui Helsingin Meilahdessa sijaitsevassa Kesärannassa, joka on pääministerin virka-asunto. Valtioneuvoston mukaan häihin osallistuivat vain parin läheisimmät sukulaiset ja ystävät. Vieraita oli yhteensä 40.

MTV Uutiset tavoitti valtioneuvoston apulaisviestintäjohtajan Päivi Paasikosken. Paasikoski ei voi kommentoida häiden turvallisuusjärjestelyjä. Paasikosken mukaan valtioneuvosto hoitaa turvallisuuspuolta yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Sen sijaan Paasikoski kertoi, että pääministeri maksaa häänsä.

– Se oli yksityistilaisuus, ja hän hoitaa itse tilaisuuden kulut, Paasikoski kertoi.

Häistä ei koitunut isoa poliisioperaatiota

Asiasta ensimmäisenä uutisoinut Iltalehti tavoitti ylikomissario Heikki Porolan, joka kertoi poliisin toteuttavan henkilösuojausta kanslian kanssa yhteistyössä aina arvioinnin perusteella. Pääministerin häät eivät olleet Porolan mukaan poliisille iso operaatio.

– Nyt kun oli hyvin pienestä tapahtumasta kyse, ja vielä sellaisessa paikassa, jossa kontrollia ja valvontaa oli myös valtioneuvoston kanslian puolelta aika hyvin järjestelty, niin poliisille jäi hyvin vähän valvottavaa, Porola kertoi Iltalehdelle.

Näin Marin kertoi häistään:

– Eilen sanoimme toisillemme tahdon. Olen onnellinen ja kiitollinen, että saan jakaa elämäni rakastamani ihmisen kanssa. Olemme nähneet ja kokeneet yhdessä paljon, jakaneet ilot ja surut, ja tukeneet toisiamme tyvenessä ja myrskyssä. Olemme eläneet yhdessä nuoruutemme, varttuneet aikuisiksi ja kasvaneet vanhemmiksi rakkaalle tyttärellemme. Kaikista ihmisistä Sinä olet minulle se oikea. Kiitos, että olet vierelläni, Marin kirjoitti päivityksensä yhteydessä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja