Mainos

Pääministeri Blair haluaa tiukentaa Britannian Emu-linjaa

Britannian hallitus ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että Iso-Britannia liittyy mukaan Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun vuoteen 2002 mennessä, sanoi terveysministeri Frank Dobson tänään.

Dobson kommentoi eilistä lehtihaastattelua, jossa valtiovarainministeri Gordon Brown sanoi, että Britannian liittyminen Emuun heti sen alusta lähtien on epätodennäköistä.

Brittilehtien mukaan pääministeri Tony Blair haluaa hallituksensa tiukentavan Britannian Euroopan talous- ja rahaliittoa Emua koskevaa linjaa. Blair haluaa hallituksen tuovan nykyistä tarmokkaammin esiin sen, ettei Britannia liity Emuun pian. Blairin arvellaan pelkäävän, että aikainen Emu-jäsenyys maksaisi hänelle seuraavien vaalien voiton.

The Observer -lehden mukaan Blair lakkasi kannattamasta aikaista jäsenyyttä sen jälkeen, kun hän sai tietää pikaisen liittymisen kustannuksista. Britannian pitäisi liittymisen vuoksi esimerkiksi kerätä vuosittain yli 160 miljardia markkaa nykyistä enemmän veroja. Useiden brittilehtien mukaan Blair yrittää kaikin keinoin pitää kiinni hallituksensa yhtenäisyydestä eikä hänellä ole aikomustakaan antaa Euroopan integraatioon liittyvien kysymysten repiä hallitusta hajalle.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.