Mainos

Pääkaupunkiseudun asuntojen hinnat ovat nyt kipurajalla

Pääkaupunkiseudulla asuntorakentamisen kustannukset ovat nousseet lähelle kipurajaa. Heikkenevässä taloustilanteessa yli 5 000 euroa neliöltä maksavat asunnot eivät tahdo enää mennä kaupaksi.

Rakentajat toivovatkin hallitukselta helpotuksia rakentamismääräyksiin. Niillä keskivertoasunnon hinta voisi laskea kymmeniä tuhansia euroja. Nyt määräysten mukaan esimerkiksi autopaikkoja louhitaan tilanpuutteen vuoksi talojen alle ja taloihin rakennetaan yhteisiä lämpimiä varastotiloja.

Esimerkiksi Kiinteistö-Tapiola rakentaa Helsingin Aurinkolahteen asuntoja, joiden rakentamiskustannukset ovat 5 000 euroa neliöltä ja myyntihinnat lähemmäksi 6 000 euroa neliöltä.

- Nimenomaan tähän hetkeen hinta on minusta ihan liian kova. Tuotantoketjussa on monta osaa ja kyllä siinä osien täytyy joustaa alaspäin. Kyllä kustannuksia pitäisi saada alaspäin, että ihmiset pystyisivät ostamaan asuntoja, toimitusjohtaja Vesa Immonen Kiinteistö-Tapiolasta sanoo.

Kustannuksia kohottaa myös esimerkiksi kallis rakennusmaa ja sen laadun huonontuminen.

- Nyt menee enemmän rahaa tuonne maan alle, joka ei näy asunnon ostajalle millään lailla. Koko ajan huonommille maille mennään. Helsingissä täytetään merta ja Espoossa esimerkiksi uusi asuinalue Suurpelto on pohjatonta suota, jossa on pohjavesi ylhäällä. Nämä nostavat vääjäämättä kustannuksia, SRV:n asuntorakentamisesta vastaava johtaja Antero Nuutinen kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.