Mainos

P-Korean junaräjähdyksen kuolonuhreja 161

Pohjois-Korean junaturman uhrien määrä on noussut 161:en, kertoo Kansainvälinen Punainen Risti. Uhrien joukossa on runsaasti lapsia, joiden koulu sijaitsi räjähdyspaikan lähellä.

Pohjois-Korean räjähdysonnettomuudessa kuolleiden määrä on noussut 161:een, ilmoitti kansainvälisen Punaisen Ristin edustaja tänään Pekingissä.

- Olemme saaneet kuulla Pohjois-Koreassa olevilta työntekijöiltämme, että kuolonuhrien määrä on noussut 161:een, sanoi avustustoiminnan suunnittelusta vastaan Niels Juel. Aiemmin kuolonuhrien määräksi on ilmoitettu 154, joista suuri osa on koululaisia.

Loukkaantuneiden määräksi ilmoitetaan edelleen 1300, kertoivat Pohjois-Koreassa työskentelevät kansainvälisen Punaisen Ristin suomalaiset avustustyöntekijät Tuula Nilson ja Kaija Rajahuhta Suomen Punaisen Ristin välittämän viestin mukaan.

Punainen Risti on jo jakanut onnettomuusalueella koko puolen vuoden lääke- ja lääkintätarvikevarastonsa, joten täydennystä pitäisi saada paikalle pikaisesti. Eilen apua annettiin myös läheisen Sinuijun sairaalaan, jossa suurin osa loukkaantuneista on hoidossa.

Onnettomuuskaupungin Rjongchonin sairaalaan toimitettiin 80 laatikollista antibiootteja, sidetarpeita ja lääkkeitä. Paikallisille asukkaille, joista monet ovat menettäneet kotinsa, jaettiin päivän aikana huopia, vesikanistereita, keittovälineitä, suojamuovia ja vedenpuhdistustabletteja.

Junaturma heijastuu Pohjois-Korean talouteen

Pohjois-Korean junaonnettomuus saattaa pahentaa maan taloudellista tilannetta, koska turma vaurioitti pahoin rautatieyhteyttä Kiinaan. Vaurioitunut rata on tärkeimpiä energiatoimitusten reittejä.

-Jos rata on poikki, Pohjois-Korean mahdollisuudet tuoda tavaraa ulkomailta heikkenevät entisestään, arvioi Aasia-säätiön edustaja Scott Snyder Etelä-Koreasta.

Korean energiatalouden instituutti pelkää, että vaurioitunut rautatie pahentaa Pohjois-Korean ennestäänkin huonoa energiatilannetta. Energiapulalla on ollut merkittävä osuus maan taloudellisiin ongelmiin.

(MTV3-AFP-DPA-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.