Mainos

P-Korea: USA romutti neuvottelut

Esikuntapäällikkö Kimin mukaan Yhdysvallat on aloittanut Pohjois-Koreaa vastaan suunnatut sotaharjoitukset tuomalla huippu-uudenaikaista sotakalustoa ja ydiniskuun kykenevän iskuryhmän Etelä-Koreaan.

Yhdysvallat on romuttanut kuuden maan väliset neuvottelut Pohjois-Korean ydinohjelmasta, syytti Pohjois-Korean esikuntapäällikkö Kim Yong-chun tänään.

Pohjois-Korea aikoo tasaisesti lisätä ydinpelotettaan voidakseen vastata Yhdysvaltain hyökkäykseen, Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA kertoi hänen sanoneen.

- Yhdysvallat romutti kuuden maan neuvottelut ja on aloittanut Pohjois-Koreaa vastaan suunnatut laajamittaiset sotaharjoitukset tuomalla huippu-uudenaikaista sotakalustoa ja ydiniskuun kykenevän iskuryhmän Etelä-Koreaan, Kim sanoi.

- Pohjois-Korean armeija ja kansa eivät aio pysytellä passiivisina USA:n pyrkiessä eristämään Pohjois-Korean, vaan aikovat tasaisesti vahvistaa ydinpelotettaan itsepuolustukseksi.

Yhdysvaltain pääneuvottelija, apulaisulkoministeri Christopher Hill oli tänään Etelä-Koreassa valmistelemassa keskusteluja, joiden tarkoituksena on saada Pohjois-Korean ydinohjelmaa koskevat neuvottelut uudelleen käyntiin.

Etelä- ja Pohjois-Korea, Yhdysvallat, Japani, Venäjä ja Kiina ovat käyneet kolme kierrosta neuvotteluja kiistan ratkaisemiseksi, mutta tuloksetta. Neljäs kierros peruutettiin sen jälkeen, kun Pohjois-Korea vaati Yhdysvaltoja ensin luopumaan vihamieliseksi kuvaamastaan Pohjois-Korean-politiikasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.