Ovatko nämä maailman oudoimmat museot?

Ja museotko muka tylsiä? Maailma on täynnä toinen toistaan ällistyttävimpiä aarreaittoja.

Näissä museoissa aika ei takuulla käy pitkäksi.

Berliinin Currywurst-museo

Saksalaiset todellakin rakastavat makkaroitaan. Currywursteille omistettu museo sijaitsee Berliinissä. Museossa voi tutustua makkaroiden tirisevän ihmeelliseen maailmaan. Ketsupinpunaisessa museossa voit kuulla, haistaa, maistaa ja ottaa osaa makkaraa käsitteleviin aktiviteetteihin. Voit muun muassa kokeilla, miltä tuntuu omistaa oma nakkikioski, ottaa selvää mikä curry-tyyppi olet ja oppia, keitä ovat legendat currywurstin takana.

Loismuseo Tokiossa

Tokiossa sijaitseva loismuseo ei kuulosta kovinkaan kiehtovalta paikalta. Sitä se kuitenkin jollakin oudolla tavalla on. Museon kokoelmissa on 300 erilaista loista, jotka sushia syönyt nainen on oksentanut ulos. Museo näyttää valokuvin myös sen, mitä loiset ihmisruumiissa aiheuttavat. Paikka on paitsi museo, myös tutkimuskeskus.

Hautajaisvaunumuseo Barcelonassa

Barcelonassa on paljon kaunista nähtävää. Siksi onkin kummallista, että hautajaisvaunuihin perehtyneestä museosta on tullut oikea turistirysä. Museossa on asuja 1700-luvulta lähtien, joten se on eräänlainen synkkä näkemys kaupungin historiasta.

Koiranpantamuseo, Leedsin linna, Kentissä

Leedsin linnassa on paljon nähtävää: muun muassa koiran kaulapantoihin keskittynyt museo. Näyttelyssä on uniikki kokoelma historiallisia ja kiehtovia kaulapantoja viiden vuosikymmenen takaa. Kokoelmissa on yli sata pantaa, aina metsästyskoirien pannoista hienostuneiden nykypuudeleiden kalliisiin kapistuksiin.

Fallosmuseo Islannissa

Jään ja lumen maa Islanti hemmottelee kävijöitään museolla, jota ei muualla ole. Fallosmuseossa on erilaisten nisäkkäiden sukuelimiä. Museo ei suinkaan ole vitsi. Siellä on yli sata penistä ja peniksen osaa melkein joka nisäkkäältä, joita Islannin maa- ja vesialueilta on löytynyt. Museossa on myös oma kansanperinteen osuutensa, jossa voi tutustua tonttujen, peikkojen ja merihirviöiden maailmaan.

Noituusmuseo Cornwallissa

Noituusmuseo Cornwallissa on paikkakunnan suosituin museo. Muun muassa wicca-uskontoa, satanismia, selvännäkemistä, noitatohtoruutta ja jopa ihmisen jäänteitä esittelevä museo on perustettu vuonna 1951. Museon perustaja on Cecil Williamson, joka harrasti itsekin okkultismia ja toimi salaisena agenttina keräten tietoa natsien salaisista aatteista.

Viemärimuseo Pariisissa

Turistien ei tarvitse tyytyä Pariisissa pelkkään Louvreen, kun tarjolla on muutakin. Maan alaiseen maailmaan tutustuva museo näyttää, minkälaisia viemärisysteemejä oli 1200-luvulla tai kuinka homma hoidettiin Napoleonin aikaan. Tämän päivän Pariisin viemäriverkoston rakentaminen aloitettiin 1850-luvulla. Kävijä voi kurkistaa viemäreihin ja aistia, miltä aito viemärin haju tuntuu.

Pyhien sielujen museo Roomassa

Kiirastulimuseo Roomassa osoittaa, mitä jälkiä sielut ovat onnistuneet jättämään erilaisiin esineisiin ennen astumistaan taivaaseen. Merkkejä voi etsiä vaikkapa raamatusta, pöydistä tai vaatteista.

Museo sai alkunsa, kun pappi näki hahmon, joka rikkoi kirkon alttarin. Pappi oli varma, että kyseessä oli kiirastulessa palava sielu, joten hän alkoi kerätä tietoa kiirastuleen joutuneiden sielujen maanpäällisistä merkeistä.

Kidutusmuseo Amsterdamissa

Amsterdamissa sijaitseva kidutusmuseo esittelee ihmiskunnan julmuuksia. Museossa on nähtävillä muun muassa giljotiini, venytyspöytä ja erilaisiin ihmisen osien murskaamiseen tarkoitettu väline. Kyltit ja kuvat kertovat, kuinka näillä saa aiheutettua ihmiselle maksimaalisen kivun. Museokävijöitä halutaan muistuttaa, että kidutus ei ole vain menneisyyteen kuuluva asia. Monessa maassa, myös Yhdysvalloisa, erilaiset rangaistusmenetelmät kuten kuolemantuomio, ovat yhä voimassa.

Exotic World, burleskimuseo Kaliforniassa

Kaliforniassa sijaitseva Californian Exotic World -museo esittelee burleskin kultaista aikaa, jolloin eksoottinen tanssi merkitsi extravagantteja asuja ja yliampuvia koreografioita. Museon omistaja on burleskin Marilyn Monroeksi kutsuttu Dixie Evans, joka ei vain opasta vierailijoita, vaan myös näyttää, kuinka burleskiliikkeitä tehdään ja paljastaa sisäpiiritietoa burleskin saloista.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja