Mainos

Outo Facebook-kidnappaus päättyi traagisesti

Yhdysvalloissa nuori mies on saanut murhasyytteen erikoisessa tapauksessa, jossa tämä käytti Facebookin valeprofiilia kidnapatakseen 15-vuotiaan tytön. Tyttö kuoli kidnappauksen seurauksena.

15-vuotias Nichole Cable kidnapattiin toukokuun 12. päivä. Hänet löydettiin kuolleena läheisestä metsästä 20. toukokuuta. Tapauksesta uutisoi muun muassa Huffington Post.

Nicholen surmasta epäiltiin ensin Bryan Butterfield nimistä nuorukaista, joka oli Facebookissa käydyn keskustelun perusteella viimeinen henkilö, jota Nichole oli mennyt tapaamaan.

Butterfieldin profiili paljastui kuitenkin tekaistuksi. Butterfield itse kertoi poliisille epäilevänsä tekijäksi 20-vuotiasta Kyle Dubea. Butterfieldin mukaan Dube oli yrittänyt epäonnistuneesti iskeä nuorta Nicholea.

Poliisi selvitti yhdessä Facebookin kanssa tekaistun profiilin alkuperän. Tutkijat onnistuivat jäljittämään tilin alkuperän Duben kotitaloon. Tutkimuksissa selvisi, että valeprofiilin turvin Dube oli yrittänyt houkutella Nicholea tapaamiseen useita kertoja, ennen kuin tämä oli lopulta suostunut.

Kun tyttö oli saapunut tapaamiseen, naamioitunut Dube oli yllättänyt tytön, sitonut tämän teipillä ja siepannut tämän isänsä autoon.

Oman kertomansa mukaan Dube suunnitteli pääsevänsä sieppauksen turvin esittämään sankaria. Duben tarkoitus oli jättää tyttö paikkaan, josta poika sitten myöhemmin etsintöjen aikana yllättäen "löytäisi" tytön.

Kun Dube oli tullut ottamaan tyttöä auton takaosasta ulos, oli tyttö kuitenkin ollut kuollut. Hätääntynyt Dube oli jättänyt ruumiin metsään ja peittänyt sen oksilla.

Nicholen kuolinsyy ei ole vielä selvillä. Dube sai syytteen kidnappauksesta ja murhasta tämän viikon keskiviikkona, kertoo Huffington Post.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.