Mainos

Oulun poliisi selvitti 40 autovarkautta - katso kuvat miten autot "riisuttiin"

Oulun poliisi on selvittänyt laajan ja ammattimaisen autovarkaussarjan.

Tutkinnan aikana saatiin selvitettyä noin 40 kappaletta ajoneuvoihin kohdistuneita rikoksia, jotka ovat tapahtuneet vuosina 2006 - 2008, kertoo Oulun poliisi

Joukossa oli useita 5 000 - 10 000 euron arvoisia autoja. Rikosten kohteena oli pääasiassa Opel- ja BMW -henkilöautot. Varastetuista autoista on irrotettu osia, joita on käytetty varaosina epäkuntoisten autojen korjauksessa ja osa osista on myyty eteenpäin. Tämän jälkeen autot on hävitetty polttamalla tai pilkkomalla. Autoja on purettu Oulussa ja Pyhäjoella.

- Osia oli myyty eteenpäin netissä ja kavereille, kertoo rikoskomisario Ari-Pekka Kouva.

Tutkinnan aikana poliisilla oli vangittuna 4 henkilöä. Epäillyillä on omaisuusrikos ja huumetaustaa.

Poliisi on lisäksi takavarikoinut varastetun henkilöauton, johon on vaihdettu tunnistenumerot ja auto on katsastettu toisen auton tunnuksilla.

Toinenkin rikossarja selvisi

Alkusyksystä 2008 Oulun poliisi suoritti kotietsinnän Kellossa teollisuushalliin, josta poliisi löysi varastettua omaisuutta. Tutkinnan aikana poliisi löysi kaksi arvokasta varastetuksi ilmoitettua autoa sekä moottoripyöriä ja arvokkaan mönkijän.

Varastetuista autoista oli purettu osia, joita oli käytetty varaosina ja myyty eteenpäin. Jutun tutkinnan aikana saatiin takavarikoitua noin 60 000 euron arvosta varastettua omaisuutta. Tutkinnan aikana oli vangittuna kaksi henkilöä.

Kuvia Kellon teollisuushallista löytyneistä autoista

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.