Mainos

Oulun kirvessurmat: Iäkäs uhri yritti turhaan karkuun

Keskusrikospoliisin mukaan Oulun kirvessurmien toinen uhri oli todennäköisesti yrittänyt paeta tekijää.

Poliisin arvion mukaan uhri ei ollut kuitenkaan pakoon tarpeeksi nopeasti ikänsä vuoksi.

– Meidän tietojen mukaan hän oli huomannut tämän tapahtuman ja lähtenyt tapahtumapaikalta karkuun. Mutta hän oli tällainen vanhempi ihminen, joka liikkuu hitaasti, eikä ollut ehtinyt alta pois, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari-Pekka Kouva KRP:stä kertoo MTV Uutisille.

Poliisin mukaan on mahdollista, että oululaispubien traagisten tapahtumien motiivina on saattanut olla tekijän pubiin saama porttikielto.

–Voi olla yksi motiivi. Alustavissa tutkimuksissa on tullut sellainen tieto, että hänellä on voinut olla porttikielto tähän pubiin.

KRP:n mukaan porttikiellon syynä on ollut häiriökäyttäytyminen.

– Se on ollut tällaista hosuamista ja äänekästä käyttäytymistä, varsinaisesti mitään väkivaltaista hän ei ole tehnyt.

Poliisin tiedossa ei ole myöskään, että kirvessurmista epäilty olisi uhkaillut pubissa ketään väkivallalla.

Oululaispubissa oli KRP:n tietojen mukaan tapahtumahetkellä alle kymmenen henkilöä. Baariin tultuaan kirvessurmista epäilty oli iskenyt hyvin nopeasti.

– Tekijä oli tullut tähän pubiin ja hyvin pian sen jälkeen mennyt tiskin luo tietokoneella istuneen baarihenkilön luokse ja lyönyt häntä kirveellä ylävartaloon.

Tapahtuneen jälkeen baarissa ollut toinen henkilö oli yrittänyt mennä tilanteeseen väliin tuolin kanssa. Epäilty oli lyönyt tuolia kirveellä. Väliin tullut henkilö oli poliisin mukaan saanut tapahtumassa pieniä nirhaumia.

Kirvessurmista epäilty oli tämän jälkeen lähtenyt poistumaan pubista. Ulkona mies oli lyönyt kirveellä takaapäin toista uhria, joka menehtyi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.