Mainos

Oudot äänet ihmetyttivät pikkukaupunkia

Yhdysvalloissa Clintonvillen asukkaat ihmettelivät usean päivän ajan outoja ääniä ja värinää. Kummalliset ilmiöt kiusasivat pikkukaupunkia etenkin yöaikaan.

Outo melu ja tärinä alkoi kaupungissa viime sunnuntaina. Asukkaita ihmetyttäneet äänet olivat kuvailujen mukaan kuin metallin kalketta, putkien rapinaa, ukkosta tai papattien pauketta. Asukkaat ehtivät päivien aikana kehitellä jo hyvinkin erikoisia teorioita melun syylle.

Nyt Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus on kuitenkin löytänyt selityksen tapahtumille. Tutkimuskeskuksen mukaan ilmiön on aiheuttanut pienten, hyvin lyhyessä ajassa sattuneiden maanjäristysten sarja.

Alueella oli rekisterien mukaan sattunut maanjäristys, jonka voimakkuus oli 1,5. Yleensä näin lievät järistykset eivät aiheuta juurikaan häiriötä. Clintonvillen maaperä on kuitenkin sellaista, että seismiset aallot kulkevat siinä helposti.

"Myyrämiehet hyökkäävät"

Kaupunkilaisille ongelma ehti kuitenkin aiheuttaa ylimääräistä jännitystä. Kun ongelma alkoi sunnuntai-iltana, sadat kaupungin asukkaat soittivat hätänumeroon.

Esimerkiksi Kerry Danley heräsi puolen yön aikaan meteliin, joka hänestä kuulosti ulkona olisi ammuttu maalipyssyllä.

–Kuului vain pop, pop, pop. Heräsin – itse asiassa hyppäsin suoraan sängystä – juoksin alakertaan ja katsoin ulos, mutta siellä ei näkynyt mitään, Danley kertoo CNN:n haastattelussa.

Sunnuntain jälkeen tärinä ja meteli jatkui lähes joka ilta, hiljentyen päiviksi. Koska ilmiölle ei löytynyt heti selitystä, keksivät asukkaat omia selityksiään kummalle melulle.

Osa veikkauksista ehtikin mennä varsin villeiksi. Äänien syyksi veikkailtiin muun muassa Riiviöitä, valtavia matoja tai avaruusolioiden tuhansia vuosia sitten hautamaa kalustoa. Erään vitsiniekan mukaan kyseessä oli selvästikin myyrämiesten hyökkäys maanpäällisiä asukkaita kohtaan.

Joillekin asukkaille melusta tuli jopa asia, jota alettiin odottaa iltaisin. Osa asukkaista ryhtyikin järjestämään iltaisin "tärinäbileitä", joissa odotettiin jytinän alkamista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.