Mainos

Osinkoja vaaditaan verovapaiksi

Osakesijoitukset ovat menettäneet ensi kertaa asemansa suosituimpana sijoituskohteena. Säästöt sijoitetaan nyt pääosin sijoitusrahastoihin.

Pörssisäätiö vaatii osinkotuloja verovapaiksi. Säätiö patistelee seuraavaa hallitusta toimiin, jolla suorien osakesijoitusten lasku saadaan pysäytetyksi.

Rahastot ovatkin ensi kertaa ohittaneet suosiossa suorat osakesijoitukset. Eniten tästä hyötyvät pankit ja rahastoyhtiöt palkkioiden myötä.

Suomalaisten kiinnostus sijoittamiseen on säilynyt vahvana. Säästöt menevät nyt pääosin sijoitusrahastoihin, suorat osakesijoitukset ovat menettäneet ensi kertaa asemansa suosituimpana sijoituskohteena. Pörssisäätiö vaatiikiin seuraavaa hallitusta korjaamaan tilanteen osinkojen verovapaudella.

- Kyllä sieltä on monesta isosta puolueesta tullut vihreää valoa tälle asialle. Suomalaiset yhtiöt tarvitsee näitä kotimaisia omistajia, koska ne on hyvin pieniä yhtiöitä niin kotitalousomistajat on hyvin tärkeitä, toimitusjohtaja Sirkka-Liisa Roine pörssisäätiöstä kertoo.

2006 2005

Rahastosijoituksia 754 000 (588 000)

Osakesijoituksia 555 000 (622 000)

Lähde: Pörssisäätiö

Keskimäärin suomalaisella osakkeenomistajalla on neljän yhtiön osakkeita. Suosituimpia ovat Elisa, Nordea, Nokia ja Telia-Sonera.

Pankkitiskeillä on tehty tehokasta työtä, vauhdilla kasvaneen asuntolainakannan kylkeen on onnistuttu myymään 60 miljardin euron potti rahastosijoituksia.

- Pankit ovat markkinoineet hyvin sijoitusrahastoja ja onnistuneet siinä hyvin, Roine kertoo.

Rahastosijoituksia on yli 750 000 suomalaisella, luku on noussut lähes kolmanneksella viime vuonna. Osakesijoituksia on sen sijaan enää 550 000:lla. Rahastosijoituksista yli 2/3 on yhdistelmärahastoissa.

(MTV3)

(Kauppalehden talousuutiset 09.01.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.