Mainos

Osakesäästäjät: Elopin palkkio kuulostaa hurjalta

Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop saa yhteensä 18,8 miljoonaa euroa bonuksia ja osakepohjaisia palkkiota, jos Microsoft-kauppa toteutuu.

Tieto sisältyy Nokian ylimääräisen yhtiökokouksen tausta-aineistoon, jonka yhtiö julkisti tänään. Siitä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kauppasopimuksen mukaan Microsoft maksaa Elopin palkkiosta 70 prosenttia ja Nokia loput. Elopin on määrä kaupan jälkeen siirtyä Microsoftin palvelukseen johtamaan sinne siirtyviä matkapuhelintoimintoja.

Osakesäästäjien keskusliiton puheenjohtajan Timo Rothoviuksen mukaan Elopin palkkio kuulostaa hurjalta. Hänen mielestään se on yllättävän suuri, kun katsoo Elopin johtajakautta Nokiassa.

– Toisaalta tämä on kaksipiippuinen juttu. Iso osa tulee siitä, että osakkeen kurssi on noussut. Se taas on osakkeenomistajien kannalta mukava asia, Rothovius sanoi STT:lle.

Nokian ylimääräinen yhtiökokous on marraskuussa. Siellä on määrä päättää Microsoft-kaupan hyväksymisestä.

Elopin palkkiot perustuvat hänen toimitusjohtajasopimukseensa. Hän on tähän mennessä saanut Nokiasta palkkaa ja korvauksia noin yhdeksän miljoonaa euroa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.