Mainos

Oramo Tukholmaan ylikapellimestariksi

Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Sakari Oramosta tulee myös Tukholman filharmonisen orkesterin ylikapellimestari.

Sakari Oramo aloittaa Tukholman filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina syyskaudesta 2008. Hän jatkaa edelleen Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina Suomessa.

Oramon mukaan kiinnitys on seurausta pitkään jatkuneesta, onnistuneesta yhteistyöstä Tukholman sinfoniaorkesterin kanssa.

-Kansainväliset vierailuni jatkuvat samaan tahtiin kuin tähänkin asti. Birminghamissa olen luvannut vierailla muutaman kerran kaudessa, Oramo kertoo.

Hän luopuu Birminghamin sinfoniaorkesterin musiikillisen johtajan tehtävästä keväällä 2008 kymmenen vuoden yhteistyön jälkeen.

Oramon vierailulistalla on jatkossa vuorossa sellaisia huippuorkestereita kuin Berliinin filharmonikot kesäkuussa ja seuraavalla kaudella Clevelandin ja Chicagon sinfoniaorkesterit sekä New Yorkin filharmonikot ja uusintavierailu Amsterdamin Concertgebouw'n orkesteriin. Tulevia debyyttejä ovat muiden muassa Baijerin ja Stuttgartin radio-orkesterit ja Dresdenin Staatskapelle.

Lisäksi Oramo jatkaa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin päävierailijana ja Kokkolan oopperakesän ylikapellimestarina.

Tukholman filharmonikkojen ylikapellimestareina ovat suomalaisista aiemmin olleet Georg Schne'evoigt 1915-1924 ja Paavo Berglund 1987-1991.

Tukholman filharmonikot - Kungliga Filharmonikerna - perustettiin vuonna 1902. Se on Ruotsin radion sinfoniaorkesterin ohella toinen Tukholman suurista sinfoniaorkestereista. Orkesterin kotisali on Tukholman konserttitalo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.